Es reclama una nova convocatòria per presumpta discriminació en les bases d’unes oposicions

La brega política no cessa ni en els últims dies de l’any: des de la ‘Coalició Compromís’ es denuncia un presumpte cas de discriminació en les bases d’una convocatòria perquè l’Ajuntament de Llíria contracte a un Tècnic de Medi Ambient.

José García

Segons el portaveu d’esta coalició política, Paco García, “en les bases s’exigeix que els candidats siguen diplomats en Enginyeria Tècnica, excloent als llicenciats en Ciències Ambientals”.  García assenyala que el Col·legi Professional d’Ambientòlegs del País Valencià (CoAmbCv) ha presentat un recurs davant l’ajuntament de Llíria exigint que s’aplique la legalitat vigent ja que és evident que el contingut de les funcions encaixa perfectament amb els coneixements d’un ambientòleg i per tant discriminen notòriament als que posseeixen aquesta titulació.

Des de Compromís es manifesta que “l’equip de govern ha tingut temps suficient per traure unes bases en condicions i estudiar-les amb deteniment, ja que el tècnic que te la plaça en propietat fa mesos que se’n va anar en Comissió de Serveis a l’Administració de l’Estat i per part dels grups polítics s’ha vingut insistint en la necessitat de cobrir este lloc de treball amb un professional adient”.

Paco García va mén enllà i reclama se suspenga esta convocatòria i s’adapten els requisits dels aspirants en el sentit que ho demana el CoAmbCv, obrint un nou període de presentació d’instàncies. García no oculta el seu recel respecta a este assumpte: “Deu suspendre’s el procediment, ja que tot apunta a una discriminació i preintencionalitat de teledirigir la seua provisió. Es necesari obrir un nou període de presentació d’instancies: ho han fet tot en plenes festes nadalenques i de fi d’any, com si es volguera que  s’assabentara d’esta convocatòria el menor nombre de possibles aspirants”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà