Denuncien que a Llíria no hi han cap treballador específic per encarregar-se del Servei d’Atenció a la Dependència

Des de la ‘Coalició Compromís’ de Llíria s’ha denunciat “l’abandó de l’ajuda a la llei de la dependència i a la seua aplicació per part del govern municipal de Llíria, al negar-se a contractar els treballadors necessaris per realitzar tots els tràmits de la llei”.

José García

Segons la regidora del BLOC Isabel Agustí, “des del dia 1 de gener, Llíria no disposa ja de cap treballador contractat per realitzar les funcions de tramitació del servei, però sí es conserva oberta l’oficina d’atenció amb personal que té altres obligacions, perquè no parega que no s’estan  realitzant les funcions”.  

Agustí, membre de la comissió de Benestar Social, opina que estos fets “ajuden a reforçar la idea de falta de compromís del govern de Llíria amb les persones més necessitades, impedint l’accés a un servei que està garantit per llei”. “El govern de Llíria està posant impediments perquè es trameten les ajudes, deixant oberta una oficina sense cap funció”, opina esta regidora BLOC.

La representant de la formació nacionalista assenyala que, amb esta actuació, “Llíria es converteix en l’únic municipi valencià, junt a Algemesí, que no té cap treballador contractat per atendre adequadament els malalts, cobrint simplement l’atenció als veïns amb el desplaçament d’un treballador d’un altre departament perquè no parega que no existeix el servei”.

Isabel Agustí insiteix que “aquesta actuació reforça les nostres denúncies, quan ja advertíem que el govern de Llíria entén els serveis socials simplement com a caritat,  utilitzant els recursos municipals en la creació de xarxes de clientelisme. Quan es suposa que l’ajuntament tindria que augmentar decididament les dotacions de mitjans i de personal, per tal d’avançar en la millora de drets socials, com és el cas de la llei de la dependència, es dediquen justament al contrari”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà