‘Coalició Compromís’ reclama que la Generalitat Valenciana assigne nous fons a l’Escola Taller Laurona per formar a joves llirians

El Camp de Túria
El candidat de la ‘Coalició Compromís’ a l’alcaldia de Llíria, Paco García Latorre, ha instat a l’equip de govern local “a reclamar la restitució de l’Escola Taller Laurona”.

José García

Paco García ha apuntat a un fet que fa que esta reclamació siga adient: “Llíria és la localitat del Camp de Túria amb major volum d’aturats, amb 2.400 persones sense treball, i dins d’estos els joves són els que compten amb menys possibilitats per a incorporar-se al mercat laboral”.

El candidat a l’alcaldia denuncia la “discriminació de la Generalitat Valenciana amb Llíria, ja que va suprimir l’escola taller a esta localitat, tot i comptar amb un dels centres amb millors instal·lacions i maquinària ja disponible i en perfecte ús, optant per altres opcions sense recursos que garantiren una formació adequada”.

Des de la ‘Coalició Compromís’ es denuncia “la distribució sectària que el PP fa d’estos fons”, ja que els reparteix “amb criteris purament polítics”. Per a Paco García, l’elecció es fa “sense trellat i sense valorar el treball fet durant anys, com el desenvolupat a l’Escola taller Laurona de Llíria, deixant a centenars de joves sense l’oportunitat de poder accedir a este tipus de formació laboral”.

“El desastre de gestió econòmica que els populars han dut al capdavant de la Generalitat i el deute que han generat en les arques públiques, ha fet que molts projectes destinats a la formació i ocupació dels valencians i valencians queden suprimits i sense possibilitat de tornar a veure la llum”, apunta García.

“És fonamental que Llíria torne a tindre un centre formatiu alternatiu a l’ensenyament reglat i de referència per a tota la comarca”, assenyala García; “Per això, la ‘Coalició Compromís’ proposa la sol·licitud d’un nou projecte d’Escola Taller per a la joventut del municipi edetà, amb la fi d’oferir solucions i majors oportunitats als joves que han abandonat els seus estudis o que s’ha decidit per una formació més professional”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà