Llíria invertirà els 4,5 milions d’euros del Pla Confiança en un Centre Multiusos

El conseller d’Infraestructures i Transport, Mario Flores, i l’alcalde edetà, Manuel Izquierdo, han assistit este matí a l’acte d’inici d’obres de l’edifici polivalent, situat junt a la seu de la Macomunitat del Camp de Túria, els Jutjats i l’IES Laurona.

José García

Fonts del consistori de Llíria han explicat que el nou Centre Multiusos naix amb la intenció de donar cabuda a les activitats socials i culturals del municipi; les obres tindran un termini d’execució de 12 mesos i dotaran l’edifici amb un saló d’actes de 500 metres quadrats (on podran realitzar-se activitats de ball, concerts o conferències); un gran vestíbul (que podrà albergar exposicions); una cafeteria i diverses aules per a ús de les associacions o la celebració de cursos. A més, disposarà d’un soterrani amb 15 places d’aparcament i un magatzem d’arxius per a les entitats locals usuàries del complex.

L’espai públic previ a l’accés de l’edifici es realitzarà amb un espai arbratge, que se separa de l’edifici per mitjà d’un graderia lineal de tres nivells que mira a un escenari que es materialitza a través de la vitrina de la sala polifuncional. D’esta manera s’aprofitarà l’espai exterior com una càvea des de la que es puguen contemplar espectacles.  

Segons l’alcalde de Llíria, el popular Manuel Izquierdo, “este projecte resol una de les carències històriques de Llíria, un gran edifici multifuncional d’estes característiques que puga acollir la intensa activitat social i cultural de la nostra ciutat, que a més, estem convençuts, servirà per a potenciar-la”.

Crítiques socialistes
El portaveu socialista a Llíria, Alfred Rodilla, ha aprofitat la visita del conseller d’Infraestructures per criticar alguns aspectes relacionats amb el projecte que huí ha vist iniciar les seues obres. “Hui el conseller no ha comentat que la resolució que autoritza el projecte ve signada pel conseller d’Economia a principis de setembre de 2009 i que, aleshores, es deia que el termini d’execució seria de 18 mesos i mig: això vol dir que, d’haver cumplit allò que s’estipulava en aquell moment, el centre deuria d’estar acabant-se en estos moments”.

“Ara ens diuen que les obres duraran 12 mesos, però sense deixar clar quina es la data d’inici. A més, l’Ajuntament de Llíria aporta els terrenys i pagarà el manteniment, però ha dit que altres pobles també podran utilitzar este edifici”, denúncia Rodilla. “Si és cert que l’Edifici Multiusos és comarcal, els socialistes de Llíria pensem que les despeses s’han de repartir i, si altres pobles volen utilitzar-lo, deuran pagar també. No volem que passe com amb l’Hospital Auxiliar de Llíria, que serà d’ús comarcal i només Llíria ha pagat les obres d’urbanització”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà