Retenen unes factures presuntament fraudulentes pel servici de neteja dels contenidors

El regidor de la ‘Coalició Compromís’, Sebastián Martos, ha manifestat que la contrata municipal que executa la neteja de contenidors de la localitat de Llíria ha emés una sèrie de factures que no s’ajusten als serveis realment prestats i cita documents del consistori.

José García

Segons sembla, hi ha empreses contractades per l’Ajuntament de Llíria que pretenen cobrar unes factures que res tenen a vore amb els serveis realment prestats. Aixa es denúncia des de la ‘Coalició Compromís’, que parla d’una intervenció municipal on s’ha retingut les factures emeses per l’empresa que s’encarrega de netejar els contenidors.

Eixa retenció de factures de 2010 s’ha produït davant un informe desfavorable de l’encarregat del servei de residus sòlids de l’Ajuntament de Llíria, el qual ha constatat que s’estan netejant menys contenidors dels que realment es volen cobrar. Textualment, segons manifesten des de ‘Coalició Comprimís, s l’informe emés per l’encarregat es diu: “No es entejen els contenidors que facturen” i s’apunta que es poden estar deixant de netejar entre un 30 i un 40% de contenidors, mentre les factures emeses arrepleguen la totalitat dels mateixos.

Segons Martos, “un total pròxim als 40.000 euros de facturació, repartits en 8 factures, han sigut retinguts pels serveis d’intervenció municipal a l’empresa que s’encarrega de netejar els contenidors, amb la finalitat de que es verifiquen els serveis prestats realment”.

Per al regidor de la ‘Coalició Compromís’, “esta pràctica demostra la pilleria i poca serietat que es genera per les privatitzacions dels serveis públics, les empreses contractistes dels quals intenten aprofitar-se de les administracions públiques per engreixar els seus ingressos a costa de realitzar menys treball i cobrar per la totalitat del mateix”.

Des de la Coalició Compromís s’han fet diverses propostes al ple de l’ajuntament perquè este tipus de serveis, com el de neteja de contenidors, siguen assumits pel consistori edetà, estalviant en despeses i optimitzant l’eficàcia del mateix, ja que des de fa temps, molts veïns vénen denunciant el mal estat de conservació i de neteja en què es troben certs contenidors de la localitat.

Martos ha demanat “una fiscalització més exhaustiva” de totes les facturacions en els diferents departaments municipals i que no es reconega cap pagament que no porte el vistiplau dels tècnics o responsables dels serveis municipals.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà