El consistori edetà sol·licita una pòlissa de crèdit de 1.250.000 euros

Els socialistes de Llíria han denunciat que l’equip de govern edetà, del PP, “ha augmentat  l’endeutament al solicitar un prèstec per valor de 1,25 milions de euros”; el alcalde, per la seua banda, puntualitza: “és una pòlissa de cràdit i l’hem demanat per agarantir els pagaments en un termini màxim de 55 dies”.

José García

Des de l’agrupació socialista de Llíria es denúncia “la mala gestió econòmica de l’equip de govern, del PP, que els obliga a solicitar un prèstec per fer front als pagaments immediats, ja que no té ni un euro per fer front als compromisos de pagament”.

El primer edil de Llíria manifesta la seua disconformitat en eixes declaracions que s’efectuen des del PSPV-PSOE: “No hem demanat un prèstec, sinò una pòlissa de crèdit, i ho hem fet perquè volem pagar les factures en un període màxim de 55 díes, com marca la llei”.

Segons assegura l’alcalde, “des de 2006 estem pagant les factures en un període de 45 díes de mitja”. “Ara, amb els retards que tenim amb els ingressos de l’Estat i el Govern Autonòmic, hem demanat una pòlissa… i, si no hem d’emprar eixe capital, no hi haurà cap despesa econòmica per a l’Ajuntament”. Izquierdo ha manifestar que esta pòlissa es cancerarà “abans que acabe el 2011”, ja que als mesos de setembre i octubre es cobraran algunes taxes municipals.

També es denuncia des del PSPV-PSOE edetà l’aparició d’un reconeixement extrajudicial de crèdits: unes despeses corresponent a 2010, sense dotació pressupostària, per import de mes de 133.000 euros, “es a dir, el govern del PP gasta sense control, per damunt de les previsions pressupostàries”, es manifesta desde el PSOE.

Izquierdo nega eixes acusacions: “En algun cas es tracta de factures emeses en 2010 pero que ens han arribat en 2011 però, en general, eixa xifra es deu a la crisis actual i les pujades registrades a les factures de l’electricitat i els combustibles, que són uns fets que òbviament no podiem preveure l’any passat, quan s’aprovà el pressupost”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà