‘L’Any de la Sang’: música, exposicions i visites guiades

L’església aculla la presentació de la programació del 2019

L’Any de la Sang: centenari d’un monument’ ha començat de forma oficial, amb la presentació de la programació que s’ha donat a conèixer en un acte, celebrat en el propi temple, i que servirà per commemorar el centenari de la declaració de l’església de la Sang com a Monument Nacional. 

El regidor de Turisme, Patrimoni i Cultura, Paco Garcia, ha sigut l’encarregat d’inaugurar l’acte, acompanyat pel rector de la parròquia de l’Assumpció, Vicent Cerezo. A continuació, s’han descobert els actes de la programació que “prenen la música i la revaloració del patrimoni com a elements fonamentals i que pretén convertir-se en un element d’atracció del turisme durant el 2019”.

La presentació ha comptat amb la participació del secretari de la Confraria de la Sang, Antoni Llibrer, el tècnic de Turisme Llíria, Vicent Sesè, i la directora del Conservatori, Amparo Esteve. A més, s’ha projectat l’audiovisual ‘Cent anys d’un monument’ que servirà per a promocionar turísticament aquesta efemèride.           

El valor patrimonial de l’església de la Sang, considerada com un dels millors exemples d’església de conquesta, es reivindicarà a través del cicle de conferències ‘Els secrets de la Sang’. Durant tot l’any, amb una periodicitat mensual, els millors experts i especialistes descobriran diferents aspectes del temple i de l’arquitectura de conquesta.

Amb el mateix objectiu, s’estan preparant les exposicions ‘El teginat mudèjar de la Sang’ (pintura) i ‘El secrets de la Sang’ (fotografia), que formaran part del programa d’actes de les festes patronals de Sant Vicent Ferrer i Sant Miquel.

La música serà altre dels elements principals de la commemoració de l’efemèride, amb la celebració de diferents festivals, com ‘El Desenllaç: I Festival de Música Antiga’, que servirà també per promoure projectes d’investigació musicals, el Llum Festival o el cicle de música de cambra ‘Simfonia de Cultures’.

El primer concert d’este últim cicle va servir per tancar l’acte de presentació de la programació. L’alumnat del Conservatori Professional de Música de Llíria oferirà concerts en diferents espais patrimonials.

El programa d’activitats ‘Any de la Sang: centenari d’un monument’ es completarà amb visites guiades, dins i fora de la localitat, un episodi especial d’Històries Nocturnes dedicat a l’església, un taller de cultura mudèjar i la celebració del Dia del Centenari, que commemorarà el centenari de la declaració del temple com a Monument Nacional.  

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà