Jornada ‘La quarta pota’ a Llíria per reivindicar el paper dels Serveis Socials

ayuntamiento lliria
ayuntamiento lliria

El 20 de febrer amb múltiples accions informatives

L’Àrea d’Igualtat i Polítiques Inclusives de l’ajuntament de Llíria s’unix a la iniciativa “La quarta pota”, una campanya de la Generalitat Valenciana que pretén reivindicar el paper de Serveis Socials com un dels pilars de l’Estat del Benestar, juntament amb la sanitat, l’educació i el sistema de pensions.

Amb este objectiu, el dimecres 20 de febrer, Llíria ha preparat una jornada informativa per difondre el paper, els projectes i els objectius del departament de Serveis Socials, unint-se a una jornada reivindicativa que es reproduirà en molts altres municipis de la Comunitat Valenciana.

Segons la regidora d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Vallivana Murgui, “els Serveis Socials són un puntal fonamental per teixir una societat inclusiva i igualitària. Aquesta àrea sempre ha tingut cert estigma, que en esta campanya volem desfer. Una persona pot ser usuària de serveis socials en moltes etapes de la seua vida i per causes múltiples, no sols per trobar-se en un moment econòmic complicat. Volem visibilitzar la tasca que es realitza en múltiples col·lectius i apropar el servei a la ciutadania”.

La jornada informativa està dividida en dues parts. Pel matí, hi ha programada una ruta, oberta a tota la ciutadania, amb la visita a les paradetes dels diferents recursos relacionats amb el departament de Serveis Socials: el Taller de Memòria, el Taller d’Alzhèimer i les associacions de majors a la Llar del Jubilat; l’Escola de Persones Adultes i el projecte de gimnàstica per a majors al pavelló Pla de l’Arc; l’Equip Específic d’Intervenció amb la Infància i l’Adolescència i la Unitat de Prevenció Comunitària de Conductes Additives a la Mancomunitat Camp de Túria; i, per últim, el Centre Ocupacional El Prat, el Taller Pentagrama i l’equip base de Serveis Socials, al Centre Multiusos.

Per la vesprada, es presentarà el Pla Municipal d’Inclusió i Cohesió Social i es projectarà l’audiovisual “Som la quarta pota”. La jornada finalitzarà amb una actuació musical amb la participació dels membres del taller Pentagrama, el Centre Ocupacional, els tallers d’Alzhèimer i Memòria, el Centre d’Amics i l’actuació dels Gipsy Flow.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà