Els Trulls de Daüd seran un ‘contenidor cultural’

trulls daud camp de turia

L’Ajuntament de Llíria invertirà en les obres 203.194 euros

L’Ajuntament de Llíria ha licitat les obres de restauració dels cellers coneguts com Els Trulls de Daüd en la zona de la Venta i que ha tingut diferents usos al llarg de la història. A pesar que es desconeix l’ús inicial i la raó de la seua construcció, l’edifici és conegut per haver sigut una casa de venda, caserna i celler de producció de vi.

El regidor de Cultura, Patrimoni i Turisme de Llíria, Paco García, ha explicat que la idea és convertir l’edifici construït en el segle XVIII en un “contenidor cultural”, on poder establir nous serveis municipals per a la difusió de la música, la cultura i la literatura.

Amb la recuperació dels Trulls de Daüd, l’Ajuntament de Llíria vol ampliar la seua oferta cultural en altres barris de la ciutat en creixement com aquest i, alhora, permetre la pervivència de l’immoble en el temps.

Els Trulls de Daüd constitueixen un conjunt de gran interès tipològic que ha configurat la toponímia de tota una part del nucli urbà, la Venta. És un immoble de planta rectangular distribuït en dues altures, amb una façana de maçoneria ordinària amb petits orificis.

L’actuació suposarà una inversió de 203.194 euros i està previst que les obres d’intervenció s’inicien en el primer semestre d’aquest any.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà