El refugi de l’aeròdrom republicà en Carrasses passa a mans municipals per 50 anys

refugio carrasses camp de turia

L’Ajuntament de Llíria gestionarà el recinte

L’Ajuntament de Llíria ha recuperat mitjançant un conveni de cessió amb l’empresa propietària un dels refugis de defensa que les forces republicanes van construir a l’aeròdrom de Carrasses, segons ha avançat el regidor de Cultura, Patrimoni i Turisme, Paco García.

La cessió s’ha materialitzat a través d’un acord en el qual el municipi edetà podrà gestionar durant 50 anys este espai on l’exèrcit de l’aire va situar un camp d’aviació per a la defensa de la ciutat de València. LAjuntament serà el responsable del manteniment, gestió, i protecció del refugi i de les instal·lacions del seu interior.

El refugi està situat a la parcel·la on es construirà el magatzem logístic d’una de les noves empreses que s’instal·laran en el sector industrial, al costat d’un dels vials del polígon de Carrasses.

L’edil ha recordat que Llíria “compta amb diferents enclavaments defensius republicans, tant civils com militars, entre búnquers, nius de metralladora, antiaeris, polvorins i refugis per a eventuals bombardejos, com el de la zona del camp d’aviació, que des de l’àrea de Patrimoni s’està treballant per a la seua recuperació i posada en valor”.

“L’immoble cedit, juntament amb la resta d’enclavaments ja catalogats com a Béns de Rellevància Local, podran a passar a constituir vertaderes senderes de la memòria i fer d’ells espais museístics i enclavaments turístics per a ser visitats i estudiats”, ha destacat Paco García.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà