‘Els Orígens’ de Llíria inaugura les Històries Nocturnes

No hi ha places disponibles per als tres capítols restants

L’Edeta romana va ser l’escenari protagonista d’Els Orígens’, el primer capítol de la 16a edició d’Històries Nocturnes: patrimoni, personatges, melodies i bon paladar que va viure ahir la primera de les seues quatre entregues, amb més de 200 persones.

 Els participants van recórrer els principals jaciments arqueològics de l’època imperial romana, acompanyats per les narracions del tècnic municipal de Turisme, Vicent Sesé, qui, amb la seua veu, va transportar-los a la Llíria del segle I després de Crist.

En primer lloc, ‘Els Orígens’ va visitar els Mausoleus Romans, on es va posar en valor la importància del món i el ritu funerari per a la ciutadania romana. A continuació, amb la visita al Temple Oracular i les Termes Romanes de Mura, els espectadors es van endinsar en l’art de l’endevinació i en la cultura de l’aigua, en un dels conjunts arquitectònics més singulars de la Hispània Romana.

A les Termes Romanes, va tindre lloc una de les sorpreses de la vetlada: l’aparició d’els personatges, una dramatització teatral a càrrec d’un grup d’actors. Durant esta escena, els fills de Marc Cornel·li Nigrí van fer hipòtesi sobre els canvis que la seua família i la ciutat d’Edeta experimentarien en cas que són pare es convertira en emperador de Roma.

Històries Nocturnes continuarà la pròxima setmana amb el capítol ‘La Màgia’, amb un recorregut per la Lyria medieval.

Degut a l’alta expectació que genera este cicle de visites turístiques, no hi ha places disponibles per a cap dels tres capítols restants.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà