Reclamen una comissió per investigar una suposada contractació amb ús partidista, mentre l’equip de govern nega la relació contractual

El candidat de la ‘Coalició Compromís’ per Llíria, Paco García, ha anunciat la voluntat de la seua formació política de demanar una comissió encarregada d’investigar una suposada contractació feta des del consistori, amb un ús partidista. L’Ajuntament edetà nega els suposats fets.

José García

Paco García es fa ressó d’una informació apareguda a la premsa, es què s’apunta a la possibilitat que l’arquitecte municipal sol·licitara a una empresa la realització d’un disseny en 3D per il·lustrar un panflet electoral del PP. A més, eixes mateixes informacions parlen d’una demanda per impagaments que, segons sembla, es farà efectiva per part d’esta empresa, segons s’anuncia des del Col·legi d’Arquitectes de València.

Segons el candidat de ‘Coalició Compromís’ a Llíria a l’alcaldia edetana, “el fet que una empresa vaja a presentar una demanda per impagament d’uns servicis que suposadament va encarregar l’arquitecte municipal i que pareix que van acabar en la propaganda electoral del PP de 2007 deixen en evidència la poca transparència amb què s’està actuant des del departament d’urbanisme, ja que, de confirmar-se la denúncia, el PP podria haver utilitzat funcionaris i recursos públics en benefici propi”.

Davant d’estos fets, el candidat de ‘Coalició Compromís’ ha anunciat que “instarà a l’alcalde de Llíria a convocar una comissió municipal que investigue els fets denunciats, amb l’objectiu d’aclarir la intervenció de l’arquitecte municipal en tot l’assumpte, així com el destí final que es van donar a les imatges de 3D que suposadament varen ser encarregades, no abonades i que segons el denunciant van acabar en els fullets electorals del PP en 2007”. “Cas contrari, el silenci seria una resposta a veus que corroboraria la denúncia que ha anunciat el col·legi d’arquitectes”, remarca García.

D’altra banda, Paco García ha manifestat que “si les imatges 3D varen ser utilitzades pel PP de Llíria i no per l’Ajuntament edetà, el que deuria pagar els treballs que es reclamen per l’empresa contractista és el propi PP, mai el consistori de Llíria”.

Des de la ‘Coalició Compromís’, a més, es denúncia que “el procés per a la construcció d’este centre no ha estat exempt de polèmica: de fet, l’empresa que va obtindre la màxima puntuació en el concurs per a ser seccionada va ser finalment exclosa junt amb altres del procés i es va adjudicar a una altra amb menor puntuació”.

Les crítiques de Paco García continuen més enllà i assenyalen que “esta obra del Pla d’Inversions Autonòmiques està en fase embrionària, ja que la Generalitat Valenciana no té diners per a la seua execució i posterior pagament i ha esperat a dos mesos abans de les eleccions per a col·locar la primera pedra i començar a fer moviments de terra, per a donar sensació que s’esta fent alguna cosa”.

Des de l’equip de govern, el primer edil ha restat importancia al fet. Segons explica el popular Manuel Izquierdo, “no existeix cap relació contractual entre esta empresa i l’Ajuntament de Llíria, fet que explica que el consistori no tinga que pagar cap factura: no es pot pagar per un servei que no s’ha demanat”.

Izquierdo afegeix que “este fet ve de llarg, de 2007, i no hi ha lloc per la polèmica: no hi ha relació contractual entre l’Ajuntament i l’esmentada empresa”. Preguntat respecte a la pertinència d’organitzar la comisió que es reclama des de la ‘Coalició Compromís’, l’alcalde insisteix: “No és necessari fer cap investigació, perquè no hi ha res que investigar”.

 

1 Comment
  1. L’alcalde no te cap culpa de tenir un tecnic tant incompetent. O hauriem de dir, tan espavilat?

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà