La ‘Coalició Compromís’ dóna a coneixer les seues propostes polítiques per fomentar la participació ciutadana

El representants de la ‘Coalició Compromís’ de Llíria ha proposat per a la propera legislatura “la creació d’un Govern obert, l’objectiu del qual siga augmentar la transparència i la pluralitat mitjançant la participació de tots els partits polítics i l’entrada de les associacions veïnals en la gestió de l’Ajuntament”.

José García

Esta proposta és una idea que la ‘Coalició Compromís’ porta al seu programa electoral “amb un afany de crear una vertadera democràcia participativa, on els ciutadans siguen els qui puguen decidir on van a parar els seus diners i els seus impostos”, segons asseguren des d’esta formación, “i bandejant els abusos que s’han imposat des de les majories absolutes en els diferents municipis del Camp de Túria”.  

Des de la ‘Coalició Compromís’ de Llíria es proposa “un canvi en l’estructura organitzativa i de funcionament de l’Ajuntament, en què el veritable protagonista siga el benefici ciutadà, davant l’actual immobilisme i decisions unilaterals que han predominat els darrers anys el Partit Popular”.

La creació dels Consells de Participació Ciutadana “permetrà que els ciutadans tinguen veu en la presa de les decisions municipals, on puguen aportar propostes i idees que els partits polítics tindran en compte en el desenvolupament de la vida pública”. “Especial atenció tindran els temes d’interès general fins al punt que hi haurà audiències públiques perquè tothom s’hi puga expressar amb llibertat, tot sabent que seran escoltats i respectats”.

També s’anuncia des d’este partit politic la creació del ‘Defensor del Ciutadà’ “serà una de les figures que s’hi instaurarà en la propera legislatura, perquè els veïns i les veïnes de Llíria sàpiguen que no patiran l’actual desemparament per part de l’equip de govern, acostumat més a imposar les seues decisions en comptes d’escoltar allò que volen o proposen els veïns afectats per eixes decisions.

Finalment, fonts de la ‘Coalició Comrpomís’ afigen una altra proposta seua: es tracta dels ‘Pressupostos participatius’, “en què, per primera volta a Llíria, les entitats i les associacions tindran veu i podran aportar propostes amb els partits polítics representats per a confeccionar els comptes econòmics de l’ajuntament i decidir-ne les prioritats amb consens i diàleg”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà