Llíria se suma a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere

Vallivana Murgui, Isabel García i Consuelo Morató.

La diputada d’Igualtat entrega la placa a la regidora Vallivana Murgui

Els 13 nous ajuntaments adherits a la Xarxa de Municipis Protegits contra la Violència de Gènere han recollit les plaques que els acredita com una de les 62 poblacions de la província que integren aquest espai d’intercanvi d’experiències, formació i treball en xarxa per a donar la millor resposta possible davant aquesta xacra social.

En el seu últim acte com a diputada d’Igualtat, Isabel García, ha considerat que “27 dones assassinades en el que portem d’any, i més d’un miler des que es comptabilitzen les víctimes mortals de la violència de gènere, són un motiu suficient perquè les institucions passen a l’acció més enllà del minut de silenci i la bandera a mitja asta”.  

Aquest va ser el germen d’una xarxa provincial que busca implicar els municipis i connectar-los perquè compartisquen els seus recursos i experiències, perquè “la primera porta a la qual toca una víctima és el seu ajuntament, a través d’alcaldes i alcaldesses o els funcionaris i funcionàries del consistori”.

L’objectiu és que el treball que fan aquests ajuntaments siga cada vegada més eficient, posant-los en contacte i fomentant el treball conjunt i completant a més amb ajudes econòmiques les partides que els ens locals destinen a programes d’Igualtat i lluita contra la violència masclista.   

Vallivana Murgui, amb la resta d’alcaldes i regidors.

En l’acte que acomiada la legislatura en matèria d’Igualtat han recollit la placa acreditativa de pertinença a la Xarxa, que hauran de col·locar en un lloc visible de les dependències municipals, l’alcaldessa de Puçol, la de Villar del Arzobispo i la de Llutxent i els alcaldes de Paterna, Sagunto,i Bonrepòs i Mirambell.

També han participat en l’acte les regidores d’Igualtat de Bocairent, Massamagrell, Llíria, Vallivana Murgui, i Piles i el regidor de Cultura, Igualtat i Joventut de l’Alcúdia.  

Aquests 11 ajuntaments, al costat dels de Vallada i Benissoda, són els 13 nous integrants d’una xarxa que tindrà continuïtat en el nou període de govern provincial. A tots ells ha instat García a continuar treballant de manera conjunta contra la violència de gènere, amb independència del color polític de cada ajuntament.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà