La Generalitat Valenciana es planteja tancar l’Institut de FP Laurona si no es cobreix un mínim de places, segons la ‘Coalició Compromís’

La ‘Coalició Compromís’ de Llíria ha denunciat la intenció de la conselleria d’Educació de tancar l’Institut de Formació Professional Laurona l’any vinent “si no hi ha un mínim de 25 alumnes per curs, en comptes dels 15 que es demana actualment”.

José García

Des de la ‘Coalició Compromís’ es considera que este increment “és un tancament encobert que pretén portar a terme la Generalitat Valenciana per abaratir els costos econòmics en l’ensenyament”.

Membres d’esta formació política consideren que, de confirmar-se esta intenció, “més de 500 alumnes de Llíria i d’altres localitats del Camp de Túria es vorien impedits de continuar els seus estudis professionals, sense cap tipus d’explicació raonable”. Cal recordar que Laurona va iniciar les classes el curs 1988-89 a Llíria i ha esdevingut en un referent comarcal pel que fa a l’educació professional.

La candidata de la ‘Coalició Compromís’ a Llíria, Inma Riera, ha acusat el conseller d’Educació, Alejandro Font de Mora, i l’alcalde de la ciutat, Manuel Izquierdo, “d’intentar suprimir el dret a la formació professional que tenen tots els nostres joves i majors, sense cap tipus de raó, amb l’excusa de les qüestions econòmiques, perquè prefereixen gastar-se els diners en festes i esdeveniments fastuosos”.

Riera ha recordat que enguany ja s’han produït algunes retallades en l’ensenyament professional “tot i les queixes dels empresaris que veuen així una manca de la mà d’obra qualificada per treballar”. “La formació professional, reglada o no, és un desig dels treballadors que no poden aconseguir moltes voltes perquè han de compaginar la seua feina i els estudis; a partir d’ara encara no tindran pitjor i això ens conduirà a una situació d’escassesa de treballadors qualificats en un moment de crisi econòmica”, ha destacat Riera.

 

2 Comments
  1. És una mala noticia. La mala gestió econòmica del PP, les trames corruptes que han alimentat des de la Generalitat, fa que ara els estudiants tingam que patir retallades injustificades. Camps paga el que deus i deixan’s tranquils!!

  2. A vore si donem les notícies bé: un cosa és tancar un institut i una altra tancar un cicles per falta d’alumnat. Les dues coses són greus, per tant la conselleria s’huaria de mirar el fracàs de les seves polítiques educatives en formació professional, que és el que més necessita aquesta país. Ací o totxos o universitaris i tots a l’atur.

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà