La ‘Coalició Compromís’ proposa recuperar la figura del ‘sereno’ a Llíria

La ‘Coalició Compromís’ a Llíria ha proposat que l’ajuntament d’este municipi “recupere la figura dels coneguts ‘serenos’, amb la finalitat de pal·liar l’índex tan elevat d’aturats als municipi”.

José García

La instauració dels ‘serenos’, recorden estes fonts, ja es va portar a terme durant els governs d’esquerres (a la legislatura de 1999 a 2003), “amb un gran èxit gràcies al suport de l’administració local que va ajudar a buscar treball als segments socials amb més dificultats per inserir-s’hi”. Es refereixen a les persones de més de 45 anys que tenen més problemes per accedir al mercat laboral.

La iniciativa es materialitza mitjançant programes finançats pel Servei Valencià d’Ocupació (Servef) amb una duració de dos anys de contractes per als beneficiaris. El principal objectiu d’esta mesura és reduir el nombre de persones aturades a Llíria (actualment, unes 2.500).

El candidat a l’alcaldia de Compromís per Llíria, Paco Garcia Latorre, ha subratllat que l’ajuntament “ha de convertir-se en un dels motors de la reactivació econòmica a la ciutat mitjançant mesures i iniciatives que ajuden les empreses a invertir i crear ocupació”. “D’altra banda, l’administració local també té al seu abast tota una sèrie de programes per inserir al mercat laboral totes aquelles persones amb majors problemes per trobar un treball”.

Paco García eplica que “els ‘serenos’ de Llíria sempre han tingut una doble funció molt eficaç com a controladors nocturns: d’una banda, ajudar la Policia Local en les tasques de vigilància i suport en els casos de robatoris, avalots o picabaralles; a més, també tenen una funció d’alertar sobre les incidències que es produeixen en el mobiliari urb, aixó com ajudar els veïns que ho demanen en cas de necessitat o urgències”.  

Des de la ‘Coalició Compromís’ s’ha criticat “l’escassa espenta de l’actual equip de govern del PP per portar a terme iniciatives econòmiques ja que, en els darrers 8 anys de gestió, l’índex d’atur ha passat de 500 a 2.500 desocupats, on hi ha centenars de famílies els membres de les quals no tenen un treball ni reben cap prestació”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà