Llíria distingirà els músics José María Malato i Manuel Enguídanos

Llíria distingeix a José María Malato Ruiz i Manuel Enguídanos per la seua contribució als èxits musicals de la capital edetana

Pau Tineo

El ple de l’Ajuntament de Llíria va aprovar el passat dijous 19 de maig un acord per nomenar Fill Adoptiu de Llíria a José María Malato (1911-1983) i concedir la Medalla de la Ciutat a Manuel Enguídanos (1943-2011). Esta iniciativa recolzada també per les societats musicals del municipi, es suma a una altra proposta del grup municipal PSPV aprovada recentment, de nomenar Fill Adoptiu al mestre Juan Garcés Queralt.

José María Malato va ser director de la Banda Primitiva de Llíria entre 1960 i 1975, en un període conegut com l’època daurada de la societat, a més d’exercir una gran labor en el desenvolupament de la seua escola de música, on es van formar excel•lents professionals que hui en dia ocupen places en orquestres i bandes de tota Espanya.

Per la seua banda, Manuel Enguídanos, clarinetista de la Unió Musical de Llíria difunt recentment, va dirigir, entre altres, a esta banda simfònica entre 1986 i 1991, aconseguint importants èxits, a la Unió Musical de Torrent i la Banda Municipal de València.

L’alcalde Manuel Izquierdo, hi ha assenyalat que totes estes persones “mereixen el reconeixement de la Ciutat de la Música, perquè amb el seu treball han contribuït a engrandir artísticament el nom de Llíria”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà