Ca la Vila obri l’exposició ‘Llíria (1900-1939) a través dels ulls de José Durán’

La mostra recull més de 300 imatges del metge i cronista

L’exposició ‘Llíria (1900-1939) a través dels ulls de José Durán’ es va inaugurar ahir a Ca la Vila amb més de 300 imatges i una àmplia selecció de documentació escrita procedents del fons fotogràfic i documental del metge i cronista José Durán, i ofereix una visió dels primers quaranta anys del segle XX a Llíria.

L’acte va comptar amb les intervencions de l’alcalde Manolo Civera, el regidor d’Ensenyaments Artístics, Paco García, la neta de Durán, Marina Climent, i els comissaris de l’exposició Susana Vicent, Carles Asensi i Francesc Rozalén.

A més, es va signar el conveni de cessió a l’Arxiu Municipal de Llíria, per part de la família d’un diari manuscrit del 1878 del pare de Durán, Mariano Durán, i altres documents. Este material se sumarà al fons documental “José Durán” que va ser donat per la família Durán Bort a l’Arxiu Municipal al 2001. Es tracta d’un volum documental que el cronista de Llíria va elaborar al llarg de la seua vida format per quasi 3.000 quartilles manuscrites, huit volums manuscrits, documents antics i 300 fotografies.

La mostra ‘Llíria (1900-1939) a través dels ulls de José Durán’ es podrà visitar a Ca la Vila fins al pròxim 30 de setembre de 19 a 21 hores, i els diumenges i festius també obrirà als matins d’11.30 a 13.30 hores.

Concurs sobre l’exposició

Enguany, la Xarxa de Biblioteques i Arxius Municipals ha iniciat una nova activitat dins de les Festes de Sant Miquel 2019 i sortejarà quatre lots de publicacions municipals entre les persones que encerten les respostes a unes preguntes que es faran en el Facebook de la Biblioteca sobre l’exposició.

Del dia 19 i fins al 26 de setembre, es llançaran preguntes sobre informació continguda en la mostra. A les persones que contesten correctament, se’ls assignarà un número, i el dia 27 es realitzarà el sorteig a la biblioteca L’Almodí. Les persones agraciades podran recollir els seus premis el 27 de setembre, a les 18 hores a Ca la Vila.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà