Mas Quiles, Vicent Escrig, el Tribunal de les Aigües i les societats musicals, Premis Jaume I de Llíria

El compositor i director Juan Vicente Mas Quiles.

Dins dels actes del 9 d’Octubre a la comarca

L’Ajuntament de Llíria ha entregat hui els Premis Jaume I de la Vila de Llíria en l’acte institucional commemoratiu del Dia de la Comunitat Valenciana. La gala, celebrada al conservatori municipal, ha comptat amb la presència de l’alcalde de Llíria, Manolo Civera, i els membres de la corporació municipal.

Els guardonats han sigut el compositor i director Juan Vicente Mas Quiles, per la seua trajectòriaa; el gestor cultural Vicent Escrig Peris, per la seua labor en el teixit associatiu de les bandes de la Comunitat Valenciana; la Federació de Societats Musicals de la Comunitat Valenciana (FSMCV), que ha sigut recollit per la seua presidenta, Daniela González, pel seu compromís en la vertebració del territori des de l’associacionisme bandístic i el seu desenvolupament cultural; la Confederación Española de Sociedades Musicales (CESM), el president de la qual Vicent Cerdà ha rebut la distinció en nom d’esta entitat nascuda a Altea que ha contribuït a conservar una part del patrimoni cultural i musical dels pobles; i el Tribunal dels Aigües, la més antiga institució de justícia a Europa. En representació d’esta entitat ha recollit el premi el síndic de la Séquia de Mislata, José Alfonso Soria.

Manolo Civera ha destacat que els distingits “són un fidel reflex de la riquesa i la singularitat del poble valencià, escenificada a través la cultura i les tradicions pròpies, i amb la seua labor han contribuït a amplificar la veu de la Comunitat Valenciana i les seues senyes d’identitat”.

El primer tinent d’alcalde, Joanma Miguel, ha manifestat l’orgull que suposa “comptar en la nostra terra amb persones i entitats com les hui guardonades, que tant han aportat amb el seu treball a la societat valenciana”.  

Els Premis Jaume I de la Vila de Llíria van ser creats l’any passat amb la finalitat de reconéixer el treball de persones i entitats de tota la Comunitat Valenciana, que han destacat en la defensa de la llengua, la cultura i les tradicions pròpies, així com la vertebració del territori, l’economia, la societat i el benestar social.

L’acte del 9 d’Octubre a Llíria ha conclòs amb un concert dels joves intèrprets de l’escola Música Temprana.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà