La ‘Coalició Compromís’ proposa mesures per evitar incendis incontrolats als voltants del nucli urbà

Des de la ‘Caolició Compromís’ de Llíria s’han anunciat dos propostes que es van a traslladar als governants edetans, del PP, per tractar de reduïr les possibilitats que es produïsquen incendis als voltants del nucli urbà.

José García

El portaveu de la ‘Coalició Compromís’ a Llíria, Paco García, ha explicat que “des que va acabar l’especulació urbanística i el ‘boom inmobiliari, molts camps de Llíria s’han deixat a perdre i estan plens de males herbes que, amb l’entrada de l’estiu, es converteixen en un material inflamable”.

“Per evitar esglais com els que solen patir els veïns que viuen a la perifèria del nucli urbà, amb els incendis que any rere any es produeixen, pensem que l’Ajuntament de Llíria deu extremar les mesures de seguretat i prevenció, per a evitar que estos focs puguen causar danys a establiments o vivendes que es troben prop dels camps abandonats”, afig Paco García.

“A la nostra localitat, en el darrers anys s’han declarat focs que s’han propagat ràpidament afectant solars sense cultius i hortes situades en la perifèria urbana. En alguns casos, les flames van arribar a escassos metres d’establiments comercials, han cremat vehicles abandonats  i el fum que desprenen ha obligat a tallar la circulació en diversos trams de carrers i accessos principals de la localitat. Això deu evitar-se amb nones propoestes”, explica el representant de la coalició valencianista, ecologista i d’esquerres.

Per a l’edil de la ‘Coalició Compromís’, “dos de les mesures poden adoptar-se i que ja han donat resultat en altres municipis per a evitar este tipus d’incendis, són la d’establir segues programades dels camps on la maquinara tinga un bon accés o bé establir, amb els serveis de prevenció i extinció d’incendis, cremes programades i controlades”.

Paco García ha alertat que “les temperatures d’estos dies, unit a la disminució del grau d’humitat, fan que estos camps puguen ser past de les flames amb major probabilitat, per la qual cosa l’ajuntament deuria adoptar estes mediades amb la major urgència possible”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà