Dures crítiques des de la ‘Coalició Compromís’ contra l’augment de la taxa de tractament de residus, que en 2011 serà de quasi 80 euros

La ‘Coalició Compromís’ ha emés un durísim comunicat de denúncia en què critica l’últim augment produït a la taxa de tractament del fem, que puja de 65 a 78,59 euros.

José García

Segons el portaveu d’esta formació política, i actual regidor en Llíria, Paco García, “esta taxa es va posar al cobrament per primera volta l’any 2009 i, des d’aleshores, no ha deixat d’anar en augment: dels 42 euros en 2009 va pujar a 65 euros en 2010 i ara, en 2011, el cost serà de 78,59 euros”.

Com va anunciar la ‘Coalició Compromís’ el Consorcio Valencia Interior (CVI) ha esperat a que passaren les eleccions municipals per girar als contribuents els nous rebuts de la taxa del reciclatge en les comarques del Camp de Túria, Serrans-Ademus, Foia de Bunyol i Requena-Utiel”, ha afegit Paco García.

“A Llíria, esta taxa és més sagnant per a les butxaques del ciutadans, ja que l’equip de govern de manuel Izquierdo va prometre que no anava a costar un cèntim als veïns per albergar la planta de tractament; però ara es comprova com no es que es vaja a pagar igual que la resta d’usuaris, sinò què el tercer any de vigència va a tindre un augment del 20% respecte del 2010 i pràcticament el doble des de que es va posar al cobrament en 2009”.

Per a García, “mentre l’Ajuntament de Llíria s’embutxaca més de 430.000 euros anuals del conveni signat amb l’empresa que gestiona la planta de tractament, els contribuents veuen com l’alcalde  aprova cada any noves pujades en la taxa de manera exponencial”.

A més, des de la ‘Coalició Compromís’ es critica que “tot i pagar-se una taxa molt quantiosa, el servei encara està en provisionalitat, donat que la planta de tractament que tenia que entrar en funcionament en juny de 2010, encara no està construïda i continua enviant massivament els residus a abocadors que es troben fora del Pla Zonal, com l’ubicat en Algimia d’Alfara, en la comarca del Camp de Morvedre”.

2 Comments
  1. Esto es un atraco a mano armada, no tenemos bastante con quedarnos sin trabajo para que ahora te cobren en cada pueblo una cantidad y si tienes dos viviendas te lo duplican. Hagamos algo por una vez en la vida no paguemos y obliguemos a que nos den explicaciones de donde va ese dinero. Pagamos mucho por el IBI por qué no está incluido ese impuesto en el IBI? Lo dicho atraco a mano armada, tenian que procesar a los políticos por su mala gestión.

  2. en benissano passa igual, cada any puja la taxa i estem pagant per un servei que deuria donal la planta de lliria i no esta construida. A que esperem els veins de tots els pobles a denuciar-ho. Tant que es plenen la boca criticant al gobern i ells fan igual o pitjor. com volen que reciclem si ens cobren cada any mes per fer-ho? jo conec molta gent que diu, com estic pagant la taxa que reciclen en la planta i que donen feina, conclusio, cada volta es recicla menys. per cert, jo com puc saber la cuantitat de kilos reciclats.

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà.