L’Hospital de Llíria no disposarà de nou personal sanitari pels retalls del Consell

Els retalls en els pressupostos 2012 del govern de la Generalitat Valenciana van a afectar a la Sanitat i, en el cas de l’extensió hospitalària de l’Hospital Arnau de Vilanova a Llíria, eixos retalls implicaran que no es contracte a nou personal sanitari.

José García

Així ho denuncien des de la ‘Coalició Compromís’ de Llíria, partit polític que es fa ressó de les declaraciosn fetes per l’actual conseller de Sanitat, Luis Rosado, qui ja ha manifestat que “l’extensió hospitalària de Llíria i el segon hospital de Gandia, on el Conseller del ram ja ha anunciat que no tindran nou personal i que les plantilles dels mateixos seran cobertes per personal del àrea de salut pertanyent a altres centres sanitaris”.

Segons denuncien des de la ‘Coalició Compromís’, el fet de cobrir les necessitats d’un centre de salut amb el personal d’un altre centre, sense que es creen nous llocs de treball, implica que “es produïsca un major col·lapse a les llistes d’espera en les atencions, que ja ara porten mesos i anys de retard”.

Per al portaveu d’esta formació a Llíria, Paco García, “els retalls que prepara la Generalitat Valenciana fan que la Conselleria de Sanitat retalle les plantilles i fins i tot elimine la possibilitat de crear nous llocs de treball en les futures instal·lacions sanitàries que han d’entrar en funcionament”.

A més, continua Garcia, “la paralització de les obres al centre de Llíria i l’anunci d’un nou ajornament en la posada en funcionament del mateix per al 2012 és un clar exemple de la roina econòmica en la que es troba el Consell i de la nefasta gestió que el PP ha practicat en matèria sanitària durant la última dècada, obviant completament la necessitat d’elaborar un nou mapa sanitari que done una cobertura hospitalària com toca als veïns i veïnes del Camp de Túria i Serrans”.

“El PP ha generat novament falses expectatives entre el personal sanitari que esperava poder accedir als nous llos que es crearien en les noves plantilles d’estos centres en Llíria i Gandia, a més d’intentar sobrecarregar al personal existent en un reajust de plantilles que pot deixar entrebancada i desestructurada més d’una plantilla existent. O, com en el cas de la nova Fe de València, continuar tenint departaments tancats per manca de personal”, afig Paco Garcia.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà