Denuncien que hi han factures bloquejades des del 2010, perquè no corresponen amb els serveis prestats

Segons la regidora de la ‘Coalició Compromís’, Inma Riera, la contrata municipal que executa la neteja de contenidors de la localitat de Llíria ha emés una sèrie de factures que no s’ajusten als serveis realment prestats.

José García

Des de la ‘Coalició Compromís’ es denuncia que l’empresa que s’encarrega de netejar els contenidors va emetre unes factures per valor de quasi 25.000 euros per uns treballs que els tècnics de l’Ajuntament de Llíria dubten que s’hajen fet y, any i mig després, eixes factures encara están bloquejades.

La ‘Coalició Compromís’ de Llíria ha emés un comunicat en què asegura que “la intervenció municipal porta intervingudes les factures emeses per l’empresa de neteja dels contenidors des de 2010, segons es desprén de l’informe trimestral sobre morositat municipal”.

Continuen estes mateixes fonts dient que “l’encarregat del servei de residus sòlids de l’Ajuntament ha emés un informe desfavorable després de constatar que s’estaven netejant menys contenidors dels que realment es volien cobrar”.

Des d’esta formació política opositora citen textualment una frase que apareix en un informe emès per l’encarregat, on es diu: “No es netegen els contenidors que facturen”. En eixe sentit, s’apunta que es podien estar deixant de netejar entre un 30 i un 40% de contenidors, mentre les factures emeses arreplegaven la totalitat dels mateixos.

Segons Riera, són quasi 25.000 euros de facturació, repartits en 5 factures, han sigut retinguts pels serveis d’intervenció municipal a l’empresa concessionària “des de fa ja més de 18 mesos, un temps més que prudencial per poder haver pres una determinació per part de l’equip de Govern”.

Per a la Regidora de Compromís, és “incomprensible” com “en any i mig, amb els informes dels tècnics municipals sobre la taula i amb la quantificació i estimació per part municipal del treball realment realitzats per l’empresa concessionària, encara continuen sense resoldre la facturació que engreixa la llista de morositat de l’Ajuntament”.

Consideren a la ‘Coalició Compromís’ edetana que esta situación “és una clara conseqüència de les privatitzacions que el PP està fent dels serveis públics, tal i com va passar en la Taxa del Consorcio Valencia Interior, on en un dels rebuts ens volien cobrar als veïns de Llíria prop de 1.000 tones que no havien entrat en la planta de tractament”.

Riera ha reclamat una “fiscalització més exhaustiva” de totes les facturacions en els diferents departaments municipals i que no es reconega cap pagament que no porte el vistiplau dels tècnics o responsables dels serveis municipals.

Des de l’Ajuntament s’explica que el consistori manté la seua postura respecte a eixes factures: es considera que no s’ajusten a la realitat del serveis prestats per la compañía que s’encarrega de netejar els contenidors i no tenen l’intenció d’abonar unes quantitats econòmiques que no equivalen a la realitat; de la mateixa manera, l’empresa també es manté ferma amb les seues reclamacions, sense que existisca un acord al respecte.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà