Llíria acull una exposició dedicada al pintor José Manaut

exposicion José Manaut

Es podrà visitar fins al pròxim 28 d’agost a Ca la Vila

L’exposició ‘José Manaut: de l’exili a Edeta’ es podrà visitar fins al pròxim 28 d’agost a Llíria. La mostra va ser inaugurada ahir a Ca la Vila amb la presència de l’alcalde Manolo Civera, la filla del pintor, Stella Manaut, el director territorial de Presidència de la Generalitat Francisco Molina i el comissari de l’exposició Jaume Penalba.

L’exposició es podrà visitar durant el mes de juliol de dimarts a divendres, en horari de 19 a 21 hores. El mes d’agost, caldrà fer-ho amb cita prèvia telefonant al 962790433 de 9 a 14 hores. L’aforament d’accés a la sala està limitat a un màxim de 20 persones.

“José Manaut. De l’exili a Edeta” oferix una aproximació al llegat artístic de Manaut amb pintures de diferents etapes creatives.  Els seus últims anys els va viure entre la Malva-rosa i Llíria, pintant paisatges i retrats, alguns dels quals es poden contemplar en l’exposició inaugurada ahir a Ca la Vila.

exposicion Jose Manaut

Josep Manaut Viglietti (Llíria, 1898-Madrid, 1971) va desenvolupar pràcticament tota la seua trajectòria professional entre València i Madrid i va ser un destacat deixeble de Joaquín Sorolla. Els anys a París, les seues llargues estades a la capital d’Espanya i els seus continus viatges per les principals ciutats europees, revelen a un artista d’àmplia formació l’obra del qual s’emmarca en el que podríem denominar un naturalisme arrelat al realisme paisatgístic de finals del segle XIX i les primeres dècades del XX.

A més d’artista, es va convertir en un intel·lectual fortament compromés amb la societat a través de la formació, la cultura i la ideologia. La seua obra permet realitzar un viatge pels moments clau de la història d’Espanya del segle XX, plasmant l’educació artística i la cultura de la Segona República, la repressió de la Guerra Civil i la vida a la presó amb el corresponent exili interior.

Manolo Civera va manifestar el seu desig que esta mostra “contribuïsca a potenciar, a la seua ciutat natal, la difusió de la figura i obra de l’artista Josep ManautViglietti, per a continuar així reivindicant als nostres il·lustres edetans i no queden en l’oblit”. A més, espera que estesiga el primer pas “per a poder comptar en el futur amb un espai museístic estable, al nostre municipi, dedicat a un dels pintors valencians més destacats”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà