‘Coalició Compromís’ s’oposa a la urbanització de l’Alt de Botigueta “perquè 42 dels 76 propietaris están en contra”

La recent aprovació, per part de l’equip de govern de Llíria (liderat pel popular Manuel Izquierdo), de l’inici del procés d’urbanització (per gestió indirecta) del sector Alt de Botigueta ha comptat amb el vot negatiu de l’oposició en ple. La ‘Coalició Compromís’ justifica la seua negativa “en el sentir de la majoria dels veïns”.

José García

Igual que s’ha fet des de la formació política MOVE, també des de la ‘Coalició Compromís’ s’insisteix a acusar als dirigents locals “d’iniciar noves actuacions urbanístiques en contra de la voluntat majoritària dels veïns i propietaris del sòl”.

Segons el portaveu de la ‘Coalició Compromís’ a Llíria, Paco García, “prop del 60% dels veïns i propietaris de la UE-45 alt de Botigueta varen presentar una relació d’escrits a l’ajuntament demanant la paralització del procediment davant la situació econòmica que estem vivint”.

“Els veïns o deien que no volien urbanitzar, sinó que este no era el millor moment: amb el preu de licitació que s’ha proposat, de 45 euros el metre quadrat, el propietari d’una propietat mitjana d’entre 600 i 1000 metres quadrats de superfície, tindrà que pagar entre 1.200 i 1.800 euros mensuals, si les quotes es deriven en un termini de 2 anys; i eixa és una xifra a la què la majoria de contribuents no poder fer front”.

Garcia insisteix que “de les 76 parcel·les que hi ha en la Unitat d’Execució UE-45 Alt de Botigueta, 42 han mostrat la seu disconformitat per escrit a dur endavant una urbanització que tindrà un cost de més de 3 milions d’euros: açò suposa un pagament mitjà de 40.000 euros per propietat, i eixa disconformitat va augmentant conforme es van coneguent els termes de licitació del PAI”.

Des de la ‘Coalició Compromís’ s’acusa als dirigents locals, del PP, “de la roina econòmica que el PP està portant a la ciutat de Llíria amb la proliferació d’actuacions urbanístiques, les quals suposen inversions de milions d’euros que han d’eixir de les butxaques dels veïns i que en estos moments no tenen”.

La formació d’esquerres i valencianista per contra, proposa “fer actuacions per fases, on no es tinguen que pagar doblement serveis ja existents i on les despeses siguen assumibles en el temps i es puga garantir el seu finançament”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà