Llíria adjudica la reforma del col·legi Sant Vicent que s’iniciarà este mes de novembre

colegio san vicente lliria

Amb una inversió de 850.000 euros

L’Ajuntament de Llíria ha adjudicat les obres d’ampliació i reforma del CEIP Sant Vicent, incloses en el Pla Edificant, amb una inversió total de 850.000 euros.

Els treballs està previst que s’inicien al llarg del mes de novembre i que la seua duració siga d’aproximadament un any.

Les obres es desenvoluparan en dues fases: una es farà en la part exterior i no afectarà els actuals edificis, ja que consistirà en la construcció de dues noves edificacions en la zona de l’actual pati, una de les quals es destinarà a aules d’Infantil i una altra per al professorat, amb el que es donarà un major servei tant per a l’alumnat com per al personal docent.

La segona es desenvoluparà a l’interior del centre, on es millorarà la cuina, els banys, la seguretat i ventilació, a més de la construcció d’un elevador i una passarel·la entre les edificacions per a eliminar barreres arquitectòniques i millorar l’accessibilitat i la comunicació entre els espais educatius.

Esta és la primera de les tres actuacions que l’Ajuntament de Llíria, en col·laboració amb la Conselleria d’Educació, portarà avant en els pròxims anys, junt amb la construcció del nou IES Camp de Túria i el nou col·legi públic número 3 a la zona de Mura.

El regidor d’Infraestructures Educatives de Llíria, Paco García, ha destacat que el Pla Edificant «suposarà un revulsiu en les infraestructures educatives de la ciutat, ja que en els pròxims dos anys durem a terme les majors inversions en centres educatius de tota la història, amb un volum d’obra que superarà els 17 milions d’euros”.

El col·legi Sant Vicent és un centre que es va posar en funcionament en la II República, al 1931, curs en el qual va ser inaugurat com a escola pública, la primera en Llíria. Des de llavors, s’han fet algunes obres de conservació i manteniment, però esta serà la primera intervenció de gran importància on es desenvoluparan diversos treballs com la construcció de dues aules d’educació infantil, cuina, menjador, banys, nous paviments, elevadors, passarel·la d’interconnexió en primera planta dels dos edificis, seguretat i nous conductes de ventilació.

El regidor d’Infraestructures Educatives, al costat dels tècnics municipals i l’empresa constructora, estan coordinant l’inici de les obres amb la direcció del centre, tot amb l’objectiu de minorar les molèsties que durant el curs puguen causar els treballs de construcció i reforma, tant al professorat com a l’alumnat i els seus pares.

No hi han comentaris

Deixar un comentari

El vostre correu no es publicarà.