‘Coalició Compromís’ denuncia que el PP s’oposa a que els treballadors cobren la part de la paga ja cotitzada

El grup de ‘Coalició Compromís’ va presentar en l’últim Ple una proposta reclamant que l’Ajuntament de Llíria pagara als empleats públics aquella part de la paga extra, un 25%, que ha estat cotitzada amb anterioritat a l’entrada en vigor del decret 20/2012, aprobat pel govern de Mariano Rajoy. L’Ajuntament hauria d’abonar 125.000 als treballadors, que són la part de la paga ja cotitzada.

Cristina Lamoncha

La regidora de ‘Coalicio Compromís’ al consistori edetà, Inma Riera, afirma que “de la mateixa manera que s’han liquidat amb anterioritat a l’entrada en vigor del Decret Llei el finiquitos de contractacions i jubilacions, els treballadors tenen dret a percebre aquest 25% de la paga que correspon al període cotitzat entre l’1 de juny i el 14 de juliol”.

“Per a l’ajuntament de Llíria, el total de la paga suposaria abonar un total de 500.000 euros aproximadament, dels quals 125.000 són els que l’equip de govern vol sostreure als treballadors en votar en contra la proposta realitzada pel grup Compromís de pagar el que es deu abans del l’aprovació del citat decret”, afig Riera.

Segons esta regidora, “el PP està incomplint la norma que regula la prestació d’aquests emoluments i vol llevar de la nòmina una part de la paga extra que els treballadors ja han cotitzat i tenen dret a percebre”.

Per als representants de ‘Coalició Compromís’ a Llíria “és lamentable que, mentre altres ajuntaments com el de Puçol, han aprovat esta proposta i s’han situat al costat de les persones treballadores del consistori, el PP de Llíria, sabent que no és aplicable el Decret Llei en el període que es reclama, se situa en contra dels seus treballadors i els priva d’un dret econòmic com és el cobrar la part de paga ja cotitzada estos nadals”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà