Critiques cap a la Conselleria de Governació, per les ajudes econòmiques que assignarà a la Unió Musical i a la Banda Primitiva

La Coalició Compromís de Llíria segueix amb les seues crítiques cap a la Conselleria de Governació de la Generalitat Valenciana, a la qual acusa de ser “incapaç de complir amb els compromisos adquirits en 2007 amb la Unió Musical de Llíria i amb la Banda Primitiva de Llíria; a més, ja haurien d’haver-se saldat eixos deutes en 2011”.

José García

Segons recorda el portaveu de la Coalició Compromís a Llíria, Paco García, “les societats musicals de Llíria signaren un conveni en 2007 que calia saldar-se en 2011: la Primitiva pretenia ampliar el seu Local Social, mentre que la Unió Musical anava a construir un Centre d’Innovació Cultural. Però ni eixes societats han rebut les quantitat que se’ls havien promès ni la Generalitat Valenciana els ha comunicat quan saldarà els seus deutes”.

Afig García que el Consell “ha defraudat un any més als socis de les dos entitats musicals de Llíria, ja que dels 1,5 milions que li deu a la Banda Primitiva, les xifres del Pressupost per a 2013 sols recullen una assignació de 180.000 mil euros; mentre que a la Unió Musical se li assignen 300.000 mil euros, una xifra que està molt lluny del que hi havia previst en els convenis de col·laboració. I tot açò, sense haver fet cap acord de reprogramació de pagament del deute amb les dues entitats”.

Per a García, “estes xifres demostren la incapacitat d’un Consell arruïnat, esgotat i poc creïble, que ha posat en greu perill a moltes entitats musical pel seu fiasco econòmic, ja que no sols deu a les dos Bandes de Llíria, sinó que arrossega un altre deute de quasi 1,6 milions d’euros amb la Federació de Societats Musical de la Comunitat Valenciana”.

“En l’àmbit local, este nou incompliment del PP autonòmic deixa en l’estacada i endeutada a la Banda Primitiva de Llíria, que ha executat tota l’obra mentre la Conselleria de Governació dona llargues als pagaments; en el cas de la Unió Musical, l’endarreriment de les ajudes fa que les obres de construcció del Centre d’Innovació Musical estiguen paralitzades i no puga culminar-se l’obra”, explica el portaveu de la Coalició Compromís.

Des d’eixa formació política s’asegura que es presentaràn esmenes als pressupostos de la Generalitat Valenciana “perquè en el que resta de legislatura es facen efectius tots els pagaments a les dos Bandes de Llíria, així com un pla de pagaments efectiu on no s’enganye més a la ciutadania i es done tràmit a allò que es va signar ara fa 5 anys, ja que ni l’anterior Conselleria de Cultura, ni ara la de Governació amb Serafin Castellano al front, han tingut capacitat per aconseguir els fons promesos”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà