Coalició Compromís denúncia l’increment del preu del bitllet d’autobús en les urbanitzacions

Des de la formació opositora de Llíria Coalició Compromís es critica l’últim increment que s’ha produït en el preu del bitllet de l’autobús i, singularment, es denuncia el cas d’este servei les urbanitzacions, “que ha patit un increment del 100% respecte al preu que havia fins a ara”.

José García

Segons recorda la edil de Coalició Compromís en Llíria, Inma Riera, en l’últim Ple Ordinari al consistori edetà es va aprovar un augment de les tarifes del autobús urbà d’una manera que es qualificada per la pròpia Riera com “irresponsable, desproporcionada i discriminatòria”. “Es tracta de l’abús de l’autubus, que només ha tingut els vots a favor del propi PP”.

Considera Riera que este augment de taxes del transport públic de viatgers “s’emmarca en la pujada sistemàtica que el PP ha fet de totes les taxes i impostos que recapta el municipi”. Critica esta edil de la Coalició Compromís que este increment “siga, de mitjana, d’un 60%, encara que en el cas de les urbanitzacions arriba fins un 100% d’augment”.

Esta edil considera especialmente “desproporcionada i discriminatòria” esta decisió política, “ja què s’aplica el major augment als usuaris de les urbanitzacions, que són els que més l’usen”. També qualifica com “irresponsable” este augment als preus del bitllets, “ja que este servei està sent utilitzat per les persones que no compten amb vehicle propi, gent major i persones que tenen menor disponibilitat econòmica per a desplaçar-se dins la localitat o entre les urbanitzacions i el casc urbà”.

Des de la Coalicio Comprimís edetana s’apunta que el servei de bus amb les urbanitzacions “es va crear amb dos objectius clars: apropar als veïns i veïnes d’eixes zones al nucli de la ciutat, com a potencials compradors dels comerços locals, i per donar-los un mitjà de transport assequible i públic”.

“Però ara, amb la nova pujada de taxes, el bitllet simple de bus el pugen el 100%, passant de costar 40 cèntims a 80 cèntims. Una xifra que, fent una viatge d’anada i tornada diari, pot suposar una despesa addicional sobre un salari mínim al voltant del 5%”, afig Riera, qui recorda que la seua formació política “va proposar una congelació general de les taxes en 2013”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà