L’oposició clama contra la nova pujada de la taxa del cementiri

El líder dels socialistes edetans, José Luis Pérez, ha criticat l’equip de govern de Llíria, liderat pel popular Manuel Izquierdo, a qui acusa d’haver aprovat una sèrie de pujades de taxes municipals “perquè el PP es preocupa més de la rendibilitat econòmica i no dels serveis als ciutadans”.

José García

Segons Pérez, “a les veïnes i veïns de Llíria, morir-se els va a costar un 90% més, gràcies a les pujades de les taxes del govern local”. Es refereix el portaveu del PSOE llirià a l’aprovació d’una pujada en la taxa per l’ús del cementiri municipal.

A resultes d’eixa pujada, es duplica la taxa per adquisició de nínxols, que passarà de uns 415 euros per unitat funerària als 840 que recull la nova reglamentació fiscal. Els columbaris, indrets on es dipositen les cendres, es passa de pagar 211 euros a pagar 440 euros; també es cobrarà per la utilització del dipòsit de cadàvers fins un màxim de 48 hores, que passarà a costar 180 euros, entrant a competir amb els tanatoris en funcionament. Amb esta nova mesura fiscal, l’ajuntament recaptarà uns 25.000 euros anuals més que fins ara.

El secretari general del PSPV de Llíria afig que el PP local “fa cas omís a les propostes presentades des de l’agrupació socialista lliriana, ja que nosaltres apostem per congelar les taxes en estos moments de greu crisi econòmica, i més quan els pressupostos municipals per al 2013 contemplen el dèficit actual dels serveis”.

També hi ha crítiques des de la Coalició Compromís. Segons una de les regidores d’esta formació opositora, Inma Riera, “la greu situació en què el el PP local ha deixat les arques  de l’Ajuntament fa que s’apugen ara estes taxes, per poder pagar el crèdit de 2,1 milions d’euros que s’ha demanat als bancs, que s’empraran en pagar a subministradors i proveïdors”. Riera recorda, al mateix temps, “que eixe crèdit  suposarà una despesa addicional superior als 800.000 euros en interessos, que acabaran sent pagats per tots els ciutadans de la localitat amb l’encariment de pràcticament tots els serveis públics”.

Riera critica que s’encarisquen els preus dels serveis “quan eixe augment no implicarà ni una millora del servei ni la creació de noves inversions en el cementeri ni la creació de més ocupació al poble”. Esta regidora de Coalició Compromís afig que la seua formació política va demanar la concelació de les taxes municipals, “però l’equip de govern no va acceptar eixa proposta”.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà