Les propostes del PSOE per rebaixar les partides de salaris a polítics i l’assistència a organs col·legiats reben el ‘no’ del PP

L’agrupació socialista de Llíria ha manifestat la seua disconformitat amb la decisió de l’equip de govern local (del PP) de no recolzar la seua proposta, que pretenia obtindre un estalvi de 54.618,51 euros a l’any en partides dels pressupostos del 2013 de retribució per a l’assistència dels òrgans col·legiats i els sous de regidors alliberats i del propi alcalde de Llíria.

José García

Eixa reducció que volia dur a terme el PSOE edetà afectava, bàsicament, a les partides que retribueixen els representants de les diferents formacions polítiques, així com als regidos del consistori i el salari del alcalde. L’objectiu dels socislistes era obtindre una quantitat económica que servirá per crear una partida pressupostària destinada a “incentivar l’activitat econòmica, fomentar l’ocupació entre els joves en atur i oferir ajudes als emprenedors”.

Així, en la proposta socialista es pretenia reduir la partida económica per l’assistència a Plenaris (de 120.000 a 108.000 euros a l’any); a les Juntes de Govern (de 89.000 a 80.000 euros a l’any); a les Comissions Informatives (de 45.000 a 40.000 euros a l’any); a les Junter de Coordinació (de 60.000 a 54.000 euros); i per oficiar els matrimonis civils (de 85.000 euros a 76.000 euros).

A més, es volia reduir la retribució de l’alcalde (passant de 26.145,69 euros a 23.531,12 euros) i també la dels tres regidors amb dedicació exclusiva (que passaria de 36.680,32 euros a 33.012,34 euros en cada cas). Però, com recorden fonts socialistes, “eixa reducció económica no ha sigut posible perquè el PP ha votat en contra”.

El portaveu del PSPV en l’ajuntament edetà, Jose Luis Pérez, ha lamentat que el PP de Llíria no recolzara la proposta del seu partit: “El PP de Llíria s’ha quedat sols en esta qüestió i ha demostrat una vegada més que no saben ajustar-se el cinturó en els temps de crisi”.

“S’estan exigint sacrificis als ciutadans i els responsables politics som els primers que hem de donar exemple però sembla que el PP no vol ser solidari i, una vegada més, es posa de manifest que la politica del PP es pura façana”, ha conclòs Pérez.

 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà