Coalició Compromís reclama la neteja i condicionament de zona en què estan les restes arqueològiques de Mura

El Camp de Túria
Doble crítica des de la Coalició compromís, respecte a la situación en que es troven les obres que anaven a restaurar les restes romanes de Mura: d’una banda es critica a la Generalitat Valenciana, per abandonar el projecte des de l’any 2011; d’altra, s’ataca a l’equip de govern local per permetre que material de construcción i brutícia s’acumule a la zona.

José García

Assegura el portaveu de la Coalició Compromís a Llíria, Paco García, que “no consta” que s’estiguen preparant inversions per millorar l’entorn de les termes romanes i el santuari oracular de Mura. “Per això es fa difícil d’entendre que es permeta “l’estat d’abandó que hi ha a la zona, amb brotícia apoderant-se del recinte, matolls i plantes de tot tipus creixent sense control, i restes de les obres que encara no han finalitzat”.

“En 2011, la Generalitat Valenciana adjudicà la primera fase de la restauració del Santuari Oracular i Termes Romanes de la zona de Mura. Des d’aleshors, cap atra partida pressupostaria s’ha asignat al nostre poble per continuar amb este projecte i els treballs fa temps que quedaren parats”, continua Garcia.

Des de la Coalició Compromís es proposa que, en tant les obres no es tornen a reactivar, “es fiquen en marxa les actuacions necessàries en el manteniment del Santuari i de les Termes Romanes per mantindré la salubritat i neteja d’este conjunt arqueològic edetà”.

Paco Garcia afig que, a més, la paralització de les obres a Mura “està condicionant la construcció d’una plataforma sobre les excavacions que ha de servir per a completar part del patí d’esplai del Col·legi Francisco Llopis Latorre, tal i com estipula el conveni que està signat entre este centre educatiu i el consistori de Llíria”, en estar incloses enel projecte de restauració i adequació del projecte de restauració de les restes romanes a Mura.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà