Compromís proposa invertir els diners de la venda de fusta cremada a manteniment i reforestació

Indendi a la Concòrdia, terme municipal de Llíria.

 

La coalició d’esquerres calcula que l’ajuntament a ingressat uns 95 euros de la venda de fusta cremada l’any passat al devastador incendi que assolà els municipis d’Andilla i Llíria.

 

Pau Tineo

 

Segons el portaveu de Compromís per Llíria, Paco García Latorre, el consistori ha tret a subhasta l’extracció de les prop de 3.000 hectàrees que varen ser devastades per les flames en l’estiu de 2012.

 

Garcia ha proposat al Ple de l’ajuntament que estos diners s’ocupen en la contractació de personal que siga destinat majoritàriament a la regeneració forestal i manteniment de les zones afectades per l’incendi, ja que l’efecte de l’erosió per pluges pot incidir greument en la desertització de les zones cremades.

 

El regidor eco socialista va apuntar en l’últim ple ordinari que, els 95 mil euros que es van a destinar per complementar el Pla d’Ocupació Local, part d’ells, es destinen a crear brigades de personal que s’encarreguen d’actuar en les zones de la Concòrdia on hi ha més perill d’erosió o de destrucció de la capa vegetal, així com es coordinen amb altres administracions públiques per poder fer alguna campanya de reforestació en zones on la repoblació natural siga dificultosa.

 

Per altra banda, també es poden utilitzar estes brigades de treballadors per tal de realitzar treballs silvícoles en zones del terme municipal de boscos frondosos, com les Travesses, per tal de previndre possibles incendis.

 

Segons Garcia, per lluitar contra els incendis forestals no sols s’ha de disposar de mitjans d’extinció ràpids i eficaços, sinó que cal fer una bona política de prevenció durant l’hivern amb treballs silvícoles i de manteniment, tant en zones públiques (com els que pot fer l’ajuntament), com en terrenys particulars, amb la finalitat d’evitar focs indesitjats o en cas de produir-se, intentar que la seua propagació siga la menor possible. Unes tasques que poden ser generadores d’ocupació.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà