Una exposició recollirà els 125 anys d’història del trenet València – Llíria

Antiga estació de Llíria
El proper 13 de desembre la ciutat edetana acull l’exposició ‘El Trenet del Túria 1888-2013, Valencia-Llíria’, organitzada per Ferrocarrils de la Generalitat Valenciana (FGV), en col·laboració amb Vossloh.

I.G.

Una mostra documentada mitjançant escrits originals, planols, fotografies, projectes, rellotges, campanes, centraletes, bitllets i aparells ferroviaris del conegut ‘Trenet’, la línia de via estreta en servei més antiga de la Comunitat i que va suposar el començament de l’expansió del ferrocarril a la província de València.

Amb aquest motiu, des de la Regidoria de Cultura, Educació i Festes de l’Ajuntament de Llíria s’anima als veïns d’aquest municipi del Camp de Túria que tinguen fotografies de la ciutat, amb qualsevol motiu escènic, a participar en esta exposició.

El regidor de l’àrea, Salvador Oliver, ha destacat que amb aquesta proposta es tracta “d’enriquir encara més este capítol de la història de Llíria” i ha animat als seus conciutadans a participar “a través d’estes fotografies que reflectiran l’evolució de la nostra ciutat des d’aquell 1888, fins a l’actualitat”.

Totes les fotografies s’inclouran en l’arxiu municipal, formant part del fons fotogràfic de la ciutat. A més a més, segons ha indicat Oliver, “estaran arreplegades en un llibre” editat pel consistori edetà.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà