Coalició Compromís demana que l’Ajuntament destine part dels pressupostos a beques Erasmus-Sócrates

Alumnes Erasmus

La Coalició Compromís de Llíria ha presentat una moció perquè l’Ajuntament incloga als pressupostos una partida per a subvencions Erasmus-Sócrates per als alumnes universitaris de la localitat que ho sol·liciten. L’ajuda seria de 100 euros mensuals i tots els alumnes podrien demanar-la.

Jesús Pérez

La regidora d’ aquesta formació,  Valliviana Murgui, ha defensat aquesta proposta amb l’argumentació que  “l’Ajuntament ha de prendre part activa en el manteniment  del programa Erasmus i possibilitar aquesta experiència acadèmica als estudiants de la localitat”.

Segons continua Murgui, el programa s’ha convertit en una eina per a l’educació transfronterera, així com per canviar la vida i la mentalitat de les persones.

La proposta de Coalició Compromís arriba un mes després de la controvertida mesura del ministre d’Educació, José Ignacio Wert, de suprimir les ajudes econòmiques als erasmus que no hagueren obtingut beques MEC. El propi Wert, arran de les reaccions socials i estudiantils  la va suprimir, però sí que tindrà vigència el curs que ve.

Per la mesura d’Educació i la no convocatòria d’aquest tipus de beques per part de la Generalitat durant l’actual curs, Murgui considera imprescindible la col·laboració municipal amb els estudiants que vullguen formar part de l’experiència Erasmus.  

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà