L’Ajuntament retornarà als seus empleats part de la paga extra de 2012

L'Ajuntament pagarà la paga extra als funcionaris
El Consistori de Llíria pagarà als treballadors municipals la part proporcional de la paga extraordinària corresponent a desembre de 2012, que afecta el període acreditat abans de l’entrada en vigor del Reial decret llei 20/2012, que anul·lava les pagues extra, i que suposa cobrar les retribucions corresponents a 44 dies per al personal funcionari  d’aquest municipi del Camp de Túria.

I.G.

De fet, el Tribunal Constitucional s’havia pronunciat contra l’aplicació de la llei, amb caràcter retroactiu, que anul·lava les pagues extraordinàries. Un fet que la Coalició Compromís per Llíria va denunciar el passat any. Així, la formació política havia presentat una proposta per a que els funcionaris municipals cobraren el que se’ls devia en desembre de 2012.

La sentència de l’alt tribunal ha reconegut que els drets salarials generats entre els dies 1 de juny i 14 de juliol del 2012, no estaven afectats per l’aplicació de l’esmentat Reial Decret Llei 20/2012. Per tant, l’Ajuntament abonarà aproximadament un 25% de les retribucions reconegudes als empleats públics abans d?entrar en vigor les retallades aprovades pel Govern.

En aquest sentit, el portaveu de Compromís per Llíria, Francisco García, va titllar de “decretazo” l’aprovació del reial decret, a més que la seua aplicació amb caràcter retroactiu era un fet “clarament inconstitucional”, com així ho ha confirmat la sentència del Tribunal Constitucional.

En eixe sentit, el Consistori llíria, en base a esta nova jurisprudència, als informes favorables d’intervenció municipal i a la disponibilitat del crèdit suficient, ha donat llum verda a la proposta que va fer Compromís fa més d’un any, per tal de que eixa part proporcional de la paga extra siga abonada als treballadors municipals.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà