Alexis López i Joan Vicent Sanchis guanyen el certamen ‘Pascual Enguídanos-George H. White’

Entrega premios concurso literario

S’han presentat un total de 120 relats

L’Ajuntament de Llíria ha entregat els premis de la VII edició del Certamen Literari de relats curts en castellà i valencià ‘Pascual Enguídanos-George H. White’, que organitza la Xarxa Municipal de Biblioteques. En esta ocasió, han sigut guardonats amb el primer premi Alexis López, dins de la categoria de relats en castellà, i Joan Vicent Sanchis, en la modalitat de llengua valenciana.

Alexis López va aconseguir imposar-se amb l’obra ‘Bion 12’, un relat de ciència-ficció que ens trasllada a l’espai de mans d’uns astronautes amb una missió imprevista. El finalista, dins de la categoria en castellà, va ser Pedro Pablo Maestro amb el relat ‘Merienda en Dodge City’, una obra que entrellaça la història d’un facinerós en un poblat de Kansas i la d’un xiquet que juga a indis i vaquers en el saló de la seua casa.

En la modalitat de llengua valenciana, el primer premi va ser per a l’edetà Joan Vicent Sanchis amb ‘Encèlad’, que relata una intensa i emocionant expedició al planeta Encèlad d’un voluntari que desitja realitzar la seua aportació a l’avanç de la ciència. Iván Carbonell va resultar finalista en esta categoria, amb ‘A la badia del pirata’, que ofereix la perspectiva de diferents personatges durant les últimes hores d’un misteriós vaixell fantasma.

En esta setena edició ha participat un total de 120 relats, 98 d’ells en llengua castellana i 22 en valencià. Els guardons entregats són dos de 800 euros, per a les persones guanyadores en cadascuna de les modalitats, i altres dos premis dotats amb 400 euros per a les finalistes de totes dues categories.

L’alcalde Joanma Miguel, present en l’acte, va voler felicitar “tant les persones guardonades com al conjunt de participants de la present edició, ja que, com és una tònica habitual en este certamen, totes les obres presentades s’han caracteritzat per la seua qualitat literària”.

L’edil d’Ensenyaments Artístics i Xarxa de Biblioteques, Paco García, ha destacat “el gran acolliment que, any rere any, té este concurs, que a més d’oferir una oportunitat d’estimular la creació artística, ens permet continuar projectant el llegat de l’escriptor Pascual Enguídanos, pioner de les novel·les de ciència-ficció a Espanya”. Per això, “volem realitzar un especial homenatge a esta excepcional figura literària de la nostra ciutat al 2023, coincidint amb el cent aniversari del seu naixement”, ha anunciat.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà