Llíria aprova el pressupost més alt de la seua història

ca la vila

Els comptes destinaran a infraestructures educatives més de 12 milions

El ple de l’Ajuntament Llíria va aprovar ahir el pressupost més alt de la seua història, que aconseguirà en els 36.659.102,90 euros. Els comptes municipals van comptar amb els vots favorables dels grups PSOE i Compromís-MOVE, i en contra del PP i Ciutadans.

L’alcalde Joanma Miguel ha destacat que “són uns pressupostos molt ambiciosos, que aposten, entre altres prioritats, per la millora de les infraestructures educatives del nostre municipi amb una inversió de més de 12 milions d’euros”.

Així, a través de les subvencions del Pla Edificant de la Generalitat, es destinaran 8.085.482 euros per al nou IES Camp de Túria, 3.418.138 euros per a la construcció del col·legi públic número 3, i 924.710 euros per a finalitzar la reforma del CEIP *Sant Vicent.

A més, en el capítol d’inversions, també es contemplen 271.703 euros per a actuacions de reurbanització a la Vila Vella o 93.048 euros d’aportació per a finalitzar les obres del *ST-1, entre altres i igual que altres actuacions que es puguen desenvolupar amb diferents programes d’ajudes d’altres administracions públiques.

Igualment, el primer edil ha manifestat que aquests pressupostos “estan pensats en el benestar dels nostres veïns i veïnes, la millora dels serveis municipals, la creació d’ocupació estable, el foment del comerç local i la integració de les urbanitzacions. En definitiva, contribuir a la modernització i transformació de Llíria des de criteris mediambientals, eficients i sostenibles”.

En aquest sentit, els comptes municipals preveuen 1,6 milions d’euros per a polítiques socials per a atendre les persones més vulnerables, i promoure la igualtat i la inclusió. 

Contempla altres 4,1 milions d’euros per a medi ambient, benestar animal i reparació d’infraestructures “per a fer una Llíria més verda, sostenible i responsable amb els animals”.També es destinaran 2,1 milions d’euros per al foment de l’economia sostenible i social, amb el comerç com a element dinamitzats de la ciutat. I  4,6 milions d’euros per a millorar l’entorn urbà des de “una accessibilitat i mobilitat del segle XXI i la millora de la xarxa d’aigua a les urbanitzacions”.

Finalment, Joanma Miguel ha volgut assenyalar que els pressupostos municipals “tindran una despesa per habitant de 1.561,16 euros, sense que supose un major esforç fiscal per a la ciutadania”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà