Llíria reclama una banca amigable amb les persones majors

lliria mascarillas

El consistori demana que l’atenció presencial en els bancs siga declarada servei universal per llei

El ple de l’Ajuntament de Llíria ha aprovat una proposta en la qual demana que l’atenció presencial de les entitats bancàries siga declarada un servei universal, com ocorre amb les telecomunicacions.

Amb esta iniciativa, que es dirigeix al Govern de l’Estat, es pretén que es blinde per llei l’atenció presencial, tant a les persones majors o amb diversitat funcional, que són les que major bretxa digital presenten, així com a la resta de persones usuàries de les entitats financeres.

L’alcalde de la localitat, Joama Miguel, ha explicat que la proposta es completa amb una altra iniciativa, que mentre no es faça esta regulació legislativa, es demanda a les entitats del municipi que signen un conveni en favor d’una “Banca Amigable”, preferentment amb les persones majors i amb diversitat funcional, així com amb la resta d’usuàries, “amb l’objectiu de garantir a la ciutadania de Llíria una atenció presencial, informació clara dels seus serveis, formació i accessibilitat als seus caixers”.

El primer edil ha destacat que la proposta “busca una major conscienciació de la banca i que tota persona tinga accés a una atenció financera de qualitat”. “Hem de donar respostes eficaces, un tracte personal, fàcil i amb presencialitat, així com evitar l’exclusió de part de la població en els nous serveis financers”, ha reivindicat.

“Els bancs en la pitjor crisi financera d’Espanya van rebre molts diners públics provinents de la ciutadania. Per això és coherent que, ja que socialment van ser rescatats, ara estes entitats hagen de facilitar els mitjans imprescindibles i necessaris perquè la totalitat de la població puga accedir als seus serveis. Estan en deute amb la societat”, ha subratllat l’alcalde. 

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà