El poble de Llíria es retroba en Sant Vicent

sant vicent

Després de dos anys, milers de persones participen en la rogativa

El poble de Llíria ha tornat a reunir-se de nou en un dels seus actes festius més estimats. Milers de persones han participat en la tradicional rogativa que recorda el Miracle de l’Aigua de Sant Vicent Ferrer. Després de dos anys sense poder viure esta celebració per la pandèmia, la ciutadania edetana s’ha bolcat en esta jornada que ha repetit els seus emotius moments plens de sentiment i devoció.

L’alcalde Joanma Miguel i membres de la corporació municipals’han sumat també a estos actes, acompanyant a la Clavaria i Majoralia i representants de la Confraria de Sant Vicent Ferrer, i tots els veïns i veïnes que han assistit.

La imatge delcopatró de la ciutat ha partit de la parròquia de l’Assumpció per a dirigir-se fins a l’ermita dedicada al sant al parc de Sant Vicent. Allí, les persones participants han disfrutatd’un esmorzar popular en companyia de familiars i amistats.

Posteriorment, s’ha celebrat en el temple vicentí una missa concelebrada amb sermó en valencià. Un dels moments més importants de la jornada ha tingut lloc després de l’eucaristia, quan s’ha realitzat la benedicció de les aigües, al costat de l’olivera on el dominic va predicar l’any 1410 i des d’on va fer brollar de nou l’aigua de la font, segons conta la tradició del miracle.

En el camí de tornada al nucli urbà, s’ha produït també la sempre emotiva trobada entre les imatges dels dos patrons de Llíria, Sant Miquel i Sant Vicent, al barri del Pla de l’Arc.

La jornada festiva ha conclòs, a la plaça Major, amb l’actuació de l’orquestra La Pato i una paella gegant per a les persones presents. Les festes de Sant Vicent Ferrer a Llíria continuaran fins diumenge que ve 1 de maig amb la celebració de diversos actes religiosos i culturals. D’esta manera, es posarà fi a unes celebracions molt esperades,que la crisi sanitària ha impedit disfrutar-lesenestos dos últims anys com era tradició..

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà