Llíria inverteix més de 400.000 euros en la reforma del cementeri

cementerio Llíria

La regidora de l’àrea, Fina Torrijo, ha visitat les obres

L’Ajuntament de Llíria té previst invertir més de 400.000 euros en la rehabilitació integral del cementeri municipal. Després de la primera actuació realitzada en la reforma dels lavabos, amb un pressupost de 26.135 euros, ara s’està executant la primera fase del projecte total d’intervenció que compta amb una inversió de 247.499 euros.

Esta, subvencionada per la Diputació de València, contempla la construcció de 340 nous nínxols, 40 columbaris, i l’adequació de l’accés al recinte i la conservació de les cobertes existents, en la qual es respectarà la morfologia constructiva original de l’edifici del segle XIX.

La regidora de l’àrea, Fina Torrijo, acompanyada per tècnics municipals, ha visitat hui l’estat de les obres que està previst finalitzen abans de final d’any. La responsable municipal ha assenyalat, en referència a totes les actuacions previstes, que“es tracta d’una de les més importants que s’hagen realitzat en el cementeri en els últims anys i servirà per a donar resposta a les necessitats que havien sorgit”.

A més, ha anunciat que “la intenció és traslladar a partir de l’últim trimestre les més de 90 sepultures de les restes del carrer del Remei als nous nínxols que s’estan construint ara”.

La següent fase projectada se centrarà en la reconstrucció del mur del carrer del Remei, que es troba en un deficient estat de conservació, i la creació de nous columbaris en esta zona. Esta segona intervenció compta amb un pressupost de 136.790 euros.

Igualment, s’està preparant el projecte de rehabilitació de les cobertes dels nínxols existents que estan deteriorades per les filtracions d’aigües.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà