Una empresa noruega crearà combustible amb residus plàstics de Llíria

consorcio valencia interior cvi

Astrumfuel està interessada a adquirir plàstics per a generar noves matèries primeres

Una empresa noruega crearà nous materials i combustible nàutic a través del reciclatge químic dels residus plàstics de la planta de Llíria.

La companyia Astrumfuel està interessada a adquirir plàstics per a generar noves matèries primeres i ha mostrat la seua disposició a aprofitar les fraccions recuperades riques en plàstics que en l’actualitat van a abocador al no tindre eixida en el mercat, segons ha informat el Consorci València Interior (CVI) .

Amb això, pretenen generar de nou hidrocarburs simples amb els quals crear nous polímers o ben combustible per a vaixells. De fet, el seu objectiu és posar en marxa el seu pla de negoci amb una prova pilot a Llíria donada la proximitat amb la planta del consorci i que serà un dels proveïdors principals de matèria per a la seua empresa.

Amb això, el CVI veuria reduïda la quantitat de residus que van a abocador, augmentant així la seua vida útil, i donar vida a nous productes procedents de residus plàstics.

El president del *CVI, Robert *Raga, i el gerent de l’ens, Ángel Rodríguez, han mostrat la planta de Llíria a l’empresari Gerdt Holm Johnstad, al delegat de Astrumfel a Mallorca Jan Neumann i a la representant de la Cambra de Comerç hispà- noruega, Carmen Sanz.

Durant la visita s’ha explicat als empresaris les novetats tecnològiques que s’escometran en la planta de Llíria per a millorar el tractament de residus i recuperar encara més percentatge de materials, de manera que aniria només a abocador un 28% dels residus que entren en planta.

Raga ha assegurat que es tracta d’una iniciativa “molt important per al CVI atés que amb aquest model d’economia circular s’utilitzen els residus per a crear ocupació, millorar les xifres de valorització de residus i acostar-nos als objectius que ens marquen les institucions europees, estatals i autonòmiques”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà