Llíria participa en la Trobada Nacional de Ciutats Creatives

ciudades creativas

El municipi edetà assumirà la vicepresidència de l’Associació Espanyola de Ciutats Creatives UNESCO

L’Ajuntament de Llíria ha participat, durant el cap de setmana, en la IV Trobada Nacional de Ciutats Creatives, que s’ha celebrat a Dénia. L’alcalde Joanma Miguel, el regidor de Turisme Paco García, i el focal point de Llíria Vicent Sesé, han format part de la delegació edetana present en este esdeveniment.

En esta cita, els diferents representants municipals han signat el conveni constituent de la nova Associació Espanyola de Ciutats Creatives de la UNESCO en la qual la capital del Camp de Túria ocuparà la vicepresidència primera. Burgos (Ciutat Creativa de la Gastronomia) ostentarà la presidència, Manises (artesania i arts populars) la vicepresidència segona i Dénia (gastronomia) la secretaria.

La resta de Ciutats Creatives integrants de l’associació són Bilbao (disseny), Terrassa i Valladolid (cinema), Barcelona i Granada (literatura) i Sevilla (música).

L’acte de constitució va estar presidit per l’ambaixador delegat permanent d’Espanya davant la UNESCO, José Manuel Rodríguez, l’alcalde amfitrió Vicent Grimalt i representants de la Comissió Nacional Espanyola per a la UNESCO.

D’esta manera, “tira a caminar este projecte comú que pretén difondre els valors de les nostres ciutats i desenvolupar accions conjuntes que generen sinergies i noves oportunitats en els nostres sectors culturals i creatius”, ha destacat l’alcalde Joanma Miguel.

Per part seua, l’edil delegat Paco García ha afirmat que la constitució d’esta nova associació “servirà per a enfortir els llaços de cooperació entre les ciutats espanyoles de la Xarxa UNESCO i fer de la creativitat la base del nostre desenvolupament local sostenible”.

Durant tot el cap de setmana, les persones representants dels municipis han celebrat diferents reunions de treball, a més de participar en una agenda cultural organitzada per l’Ajuntament de Dénia, que ha tingut com a eix central el Festival Gastronòmic D*na.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà