Llíria projecta el documental ‘Afusellats’ als alumnes de Secundària

Afusellats

Han assistit els directors Manuel Rosell i Lucas Moro

El cinema de la Unió Musical de Llíria ha acollit este matí la projecció del documental ‘Afusellats’ amb la participació dels seus directors, el valencià Manuel Rossell i el brasiler Lucas Moro, que han respost a les preguntes del públic integrat per més de 250 estudiants d’ESO de diversos centres educatius de la localitat.

Este treball audiovisual aborda els afusellaments perpetrats per la dictadura franquista en ‘El Terrer’ de Paterna i les conseqüències que van patir les famílies de les víctimes després que foren executades.

La història ens submergeix en la repressió franquista a la província de València entre 1939 i 1956 a través de testimoniatges de familiars i historiadors i recrea les situacions que es van viure.

La regidora de Memòria Democràtica, Consuelo Morató, ha manifestat que “el silenci, l’oblit i el dolor de les víctimes del colp d’estat, la Guerra Civil i la dictadura segueixen present en els nostres dies, i com a societat és imprescindible educar en valors de respecte, llibertat, veritat, justícia i reparació, acostant a la joventut el coneixement d’un dels episodis més negres de la nostra història recent”.

L’edil d’Educació, Vicent Lis, ha assenyalat que “hem volgut acostar, a través de la projecció d’este documental, estes històries a l’alumnat de la nostra població perquè reflexionen sobre el nostre passat i que no es torne a repetir”.

El documental narra la història de víctimes condemnades a mort pel Règim però també acompanya a familiars en la seua cerca de respostes i en totes les adversitats que han d’afrontar per a recuperar les restes dels seus sers estimats i demanar justícia per estos crims.

Esta producció d’Al Cuadrado Films va guanyar la menció especial en la secció Mirades (millor documental valencià) en l’última edició del festival DocsValencia.

El documental compta amb el suport de la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica, la Diputació de València i l’Ajuntament de Quart de Poblet, a més de la participació d’À Punt Media.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà