L’Ajuntament Llíria i l’esglesia acorden l’ús de la Sang els pròxims 50 anys

convenio iglesia de la sangre

L’acord inclou també els temples del Bon Pastor i de la Mare de Déu

L’alcalde Joanma Miguel i el rector de l’Assumpció de Nostra Senyora de Llíria Vicente Cerezo, en representació de l’Arquebisbat de València, han signat el nou conveni per a l’ús i règim de visites de l’església de la Sang durant els pròxims 50 anys.

L’anterior conveni datava de l’any 2004 amb motiu de la reobertura de l’edifici religiós, declarat Monument Nacional al 1919, després del procés de rehabilitació d’este. Entre altres novetats, el present concert inclou també la regulació de l’ús dels temples del Bon Pastor i de la Mare de Déu, tots ells situats en la Vila Vella i amb un important interés artístic i turístic.

Joanma Miguel, ha destacat que el nou acord “resulta beneficiós per a totes dues parts, però especialment per a la conservació i promoció del patrimoni històric de la nostra ciutat, perquè adquireix una sèrie de compromisos encaminats a potenciar l’oferta cultural de Llíria”.

L’Ajuntament podrà continuar realitzant en el temple les activitats culturals i visites turístiques que organitza habitualment, respectant sempre les tradicions celebracions religioses que es duen a terme en este.

El Consistori es compromet a sol·licitar el 1,5% Cultural al Ministeri de Foment per a finalitzar la segona fase d’urbanització de l’entorn de l’edifici; redactar els plans directors de les esglésies de la Sang, el Bon Pastor i la Mare deDéu, així com sol·licitar les subvencions necessàries per al seu manteniment; i realitzar les inversions que contribuïsquen a dignificar l’entorn urbà exterior dels tres temples.

 Una comissió de seguiment formada per representants de l’Ajuntament i de la Parròquia de l’Assumpció, amb una presidència rotatòria de totes dues parts, coordinarà la deguda aplicació de l’acord i el compliment de les seues estipulacions.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà