Sergio Mars i Virginia Alba guanyen el certamen ‘Pascual Enguídanos-George H. White’

74 obres han entrat a concurs en la huitena edició

L’Ajuntament de Llíria ha donat a conéixer les obres guardonades en el Certamen Literari de relats curts ‘Pascual Enguídanos-George H. White’ 2022, que organitza la Xarxa Municipal de Biblioteques amb la finalitat d’objectiu de fomentar i promoure la creació literària.

En la categoria de castellà, el primer premi ha sigut per a Sergio Mars Aicart amb el treball “Piel de coyote” que ofereix un gran relat d’aventures del salvatge Oest que ens atrapa fins al final. Salva SolanoSalmerón ha quedat finalista amb “Metarrol”, un conte que juga amb dos plans diferents, amb la realitat mesclada amb els detalls d’un joc de rol de pirates.

El primer premi està dotat amb 800 en cadascuna de les modalitats, mentre que els finalistes reben un guardó de 400 euros.

Virginia Alba Pagán ha resultat guanyadora en la modalitat de valencià amb la seua obra “Brisa”, un conte d’aventures fantàstiques amb girs inesperats i un final sorprenent. El premi per a finalista ha quedat desert.

El jurat ha valorat un total de 74 obres, 61 en castellà i 13 en valencià. Encara que es van presentar més de 100, es van haver de descartar algunes perquè no complien els requisits d’este certamen en el qual podien participar persones residents a la Comunitat Valenciana.

Any de l’escriptor Pasqual Enguídanos

L’acte d’entrega d’estos premis ha servit per a presentar el logo de l’Any Pasqual EnguídanosUsach. L’Ajuntament de Llíria dedicarà 2023 a commemorar el centenari del naixement d’este escriptor de la localitat, pioner de les novel·les de ciència-ficció a Espanya.

L’alcalde Joanma Miguel ha destacat que amb esta celebració “tornarem a recordar i posar en valor, com fem cada any amb este certamen literari, la figura i llegat d’este il·lustre edetà al qual en el mes de setembre passat vam nomenar Fill Predilecte de Llíria a títol pòstum”.

El regidor d’Ensenyaments Artístics i Xarxa de Biblioteques, Paco García, ha anunciat que “estem preparant una programació d’activitats que es desenvoluparà al llarg de 2023, en un especial i merescut homenatge a este excepcional escriptor que va donar la nostra ciutat”.

Pascual Enguídanos, nascut el 13 de desembre de 1923 a Llíria i mort al 2006, és considerat un dels millors escriptors de literatura popular del segle XX. Va escriure més 360 novel·les, moltes d’elles sota el pseudònim de George H. White i Van S. Smith.

La seua obra més famosa, “La Saga delos Aznar”, està reconeguda com la millor sèrie de ciència-ficció escrita a Espanya. A més, va rebre nombrosos reconeixements nacionals i internacionals per la seua trajectòria literària.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà