Més de 300 llirians participen en les accions de voluntariat ambiental

limpieza Lliria

En l’erradicació del cactus invasor i neteja d’entorns forestals

Més de 300 persones han participat, al llarg d’enguany, en les diferents accions de voluntariat ambiental que promou la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament de Llíria. Estes activitats estan dirigides tant a particulars com a empreses o associacions, que desenvolupen tasques d’erradicació del cactus invasor i neteja d’entorns forestals.

Les últimes actuacions, que s’han dut a terme enguany, les han realitzades grups de l’empresa Power Electronics i del col·legi Salesianos San Antonio Abad de València. El primer ha actuat a la zona de Santa Bàrbara, on van recollir més de 50kg de cactus invasor. Mentre que l’alumnat de 4t de l’ESO del centre educatiu va treballar en el vessant sud del Tossal de Sant Miquel amb més de 20kg de l’espècie retirats.

Estes tasques de voluntariat s’efectuen sobre àrees en les quals l’Ajuntament ja ha actuat prèviament, amb la retirada de rebrots de menys de 5 centímetres.

La regidora de Medi Ambient, Consuelo Morató, ha volgut agrair “el treball de totes les persones i entitats que participen en estes activitats, per la seua sensibilitat i implicació en la conservació dels nostres entorns naturals”.

“Amb este programa de voluntariat ambiental, podem dur a terme bones pràctiques periòdiques que ajuden a consolidar ràpidament les zones guanyades a la Cylindropuntia i consciencien del problema de les espècies exòtiques i invasores”, ha afegit.

Consuelo Morató ha aprofitat per a recordar que “totes aquelles persones o organitzacions que desitgen col·laborar enestes iniciatives només han d’enviar un correu a mediambient@lliria.es, sol·licitant la seua participació”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà