El PP denuncia al proliferació de fongs en els Banys Àrabs de Llíria

baños arabes

No funciona l’ascensor d’accés al recinte

La portaveu del PP a l’Ajuntament de Llíria i candidata a l’alcaldia de Llíria, Reme Mazzolari, ha denunciat “el mal estat” en el qual es troben els Banys Àrabs i ha criticat que el Govern local “abandone esta joia patrimonial del segle XII per la seua nul·la gestió”.

Mazzolari s’ha pronunciat en estos termes en al·lusió als problemes d’humitat i falta de manteniment d’este jaciment arqueològic que, a més, forma part de les rutes turístiques del municipi. “Durant els Govern del PSOE i Compromís-MOVE esta important estructura de l’època islàmica ha sigut la gran oblidada, deteriorant-se sense que cap responsable del Govern d’esquerres fera res”.

baños arabes lliria

La candidata popular ha assegurat que “les humitats en el sostre i en les parets del recinte són tan preocupants que ha provocat la proliferació de fongs en zones del jaciment”, per la qual cosa ha exigit al Govern de Joanma Miguel que “pose solucions de manera immediata perquè la seua deixadesa està posant en escac la salut dels visitants, especialment aquelles persones que patisquen problemes respiratoris o al·lèrgies”.

Mazzolari ha explicat que “obrir al públic els Banys Àrabs amb esta imatge decadent i abandonada dona una mala imatge per al sector turístic de la ciutat” al mateix temps que ha lamentat que “les persones amb mobilitat reduïda tampoc poden visitar el jaciment al no funcionar l’ascensor d’accés al recinte”.

baños arabes lliria

La dirigent popular ha afirmat que el Govern del PSOE i Compromís-MOVE “no té un projecte turístic i patrimonial per a Llíria, perquè és incomprensible que no sols siga incapaç de mantindre en condicions el ric patrimoni que té la nostra ciutat sinó que retallen cada vegada més en activitats, calendari d’obertures i horari les visites turístiques”.

La portaveu popular ha assegurat que “va ser en 2012, amb un Govern del PP, quan es va rehabilitar este jaciment arqueològic amb una inversió de 433.000 euros perquè poguera ser visitat”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà