L’exalcalde de Llíria i l’exregidora d’Esports declaren com investigats per les llums del Mundial d’Handbol

civera y murgui juzgados
Civera i Murgui, hui als jutjats de Llíria. FOTOS: INFOTÚRIA.

Segons el PP l’adjudicació de les obres en Pla de l’Arc es va fer sense concurs ni cap licitació

L’exalcalde de Llíria i actual director gerent de l’Agència Valenciana de Protecció del Territori, Manolo Civera, i l’ex regidora d’Esports, Vallivana Murgui, han declarat hui en el Jutjat de Primera Instància i Instrucció número 6 de Llíria com investigats per incomplir el procediment de Llei de Contractes durant la seua etapa en el govern.

Tots dos s’han negat a contestar a les preguntes de l’advocat de l’acusació i s’han limitat a respondre a les qüestions plantejades pel jutge i els seus propis lletrats.

A més han declarat també en qualitat d’investigats dos tècnics municipals.

L’ex primer edil socialista, segons la querella del PP, va adjudicar la nova il·luminació del pavelló Pla de l’Arc sense l’existència prèvia de cap expedient de contractació, amb motiu del Mundial de l’Handbol femení celebrat al desembre de 2021.

Segons han recordat hui els populars en un comunicat l’adjudicació de la nova il·luminació per a la retransmissió per televisió dels partits “es va fer sense la realització de concurs ni cap licitació, botant-se deliberadament i de manera conscient el procediment previst en la Llei”.

En relació amb aquest assumpte, la intervenció municipal va assenyalar que “la tramitació s’ha realitzat prescindint totalment del procediment establit en la legislació de contractes”, per la qual cosa va emetre un informe d’omissió de la funció interventora. Un fet “molt greu” que va obligar els populars a posar-lo en coneixement de la justícia.

El grup municipal popular va sol·licitar una comissió d’investigació davant la “falta de transparència” en aquest procés i les “contínues contradiccions” del Govern del PSOE i Compromís-MOVE davant les preguntes de control sobre aquest assumpte. Aquesta proposta va ser rebutja pels partits d’esquerres.

Els populars han denunciat que “l’obscurantisme ha marcat la gestió de l’ex alcalde Manolo Civera durant la seua gestió a l’Ajuntament de Llíria”.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà