Milers de persones celebren la festivitat de Sant Vicent a Llíria

sant vicent

La rogativa torna a ser l’eix central de la jornada festiva

Milers de persones han participat hui en la popular rogativa dedicada a Sant Vicent a Llíria. Es tracta d’una de les jornades festives més importants de l’any a la localitat, que combina tradició i devoció per a recordar el “Miracle de l’Aigua”.

Els participants han acompanyat la imatge del copatró de la ciutat des de la parròquia de l’Assumpció fins al parc natural on se situa l’ermita dedicada al sant valencià. També s’han sumat a estos actes l’alcalde Joanma Miguel, el regidor de Festes Paco Gorrea i resta de membres de la corporació municipal, així com la Clavaria i Majoralia i representants de la Confraria de Sant Vicent Ferrer.

Després del popular esmorzar que reuneix la ciutadania de Llíria amb els seus familiars i amistats, s’ha celebrat en el temple vicentí una missa concelebrada amb sermó en valencià.

La jornada ha continuat amb el ritual tradicional, la benedicció de les aigües al costat de l’olivera on va predicar el pare Vicent Ferrer, en un acte d’acció de gràcies que recorda el miracle obrat pel sant valencià l’any 1410, en el qual va fer rebrotar l’aigua del brollador que estava sec.

La rogativa, que ha finalitzat a la parròquia de l’Assumpció, ha viscut també en la seua tornada al nucli urbà, la sempre emotiva trobada entre les imatges dels patrons de Llíria, Sant Vicent i Sant Miquel, al barri del Pla de l’Arc.

Els actes de la festivitat de Sant Vicent han conclòs, a la plaça Major, amb les actuacions de la Tokyo Bandi la DJ Brenda Serna, i una paella gegant.

Les festes vicentines continuaran a Llíria fins diumenge que ve amb la celebració de diversos actes religiosos i culturals.

Comentaris tancats

Respondre

La vostra adreça de correu electrònic no es publicarà